8 entry daha
  • poe'nun yazış biçiminden inanılmaz zevk aldım. kısa bir kitap olup kısa sürede okunmasına rağmen insanı düşüncelere itiyor. aynı zamanda vermek istediği mesajı tek bir olay çevresinde basit ama etkileyici bir biçimde veriyor.
    insanlar farklı özellikleriyle öne çıkar ve kişiselleşirler. farklı düşünürse, farklı bakış açılarıyla yaklaşırsa kayda değer bir ley koyar ortaya. her insan farklıdır ve biriciktir elbet ama herkesle aynı düşünen ve zihninin sınırlarını zorlamayan insanlardan kendinize katacak bir şeyler bulamazsınız. bu yüzden alışılmadık düşüncelere kendini kapamamak ve sürekli sorgulayıcı bir tavırda olmak önemlidir benim gözümde.
    "kuvvetli bir adamın fiziksel yetenekleriyle övünmesi, kaslarını çalıştıran hareketlerden keyif alması gibi, çözümleyici de karmaşık bir durumu çözmek için gösterdiği çabadan gurur duyar."
    "gerçek her zaman bir kuyunun dibinde değildir. aslında, daha önemli bilgilere bakınca, onun hep yüzeyde olduğuna inanıyorum. biz onu vadilerin derinliklerinde ararken, o dağların doruklarında durmaktadır."
    "alışılmamış ile anlaşılmazı birbirine karıştırmak gibi büyük ama sık rastlanan bir yanılgıya düştüler. oysa akıl gerçeği ararken, alışılmış biçimlerin dışına çıkarsa yolu bulur."
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap