6 entry daha
  • v60'a değil, makine tipi/kesik dripper'a benzeyen, hibrit demleme yöntemi. makine tipi kağıt filtreyle kullanılır.
    su akışının tamamen kontrol altında olmasıyla, çok başarılı demlemeler yapmaya imkan veriyor. elde edilen sonuç elbette v60 gibi parlak ya da tat açısından köşeli değil, damakta daha yuvarlak hissettiren, yumuşak gövdeli bir fincan oluyor. filtre kağıdının hario ya da cafec'e göre çok daha ekonomik oluşuyla ve kaz boyunlu kettle ihtiyacını ortadan kaldırmasıyla, gerçekten çok başarılı bir ekipmandır. fiyat/performans/fincan düzleminde bence zirvededir.
    15/250 kahve su oranı için genel olarak 93 derece sıcaklık ve 3 karıştırma ile 4 dk demlenme süresi ardından akış şeklinde bir demleme parametrem var. akış 1 dk'yı geçmemeli. öğütümü comandante ile 24-32 klikler aralığında tercih ediyorum; kajvenin kavrum profili koyuya yakınsa ve miktar fazlaysa öğütüm kalınlaşıyor, açık kavrum ve daha az miktarda kahve kullanıyorsam öğütüm inceliyor. su sıcaklığı değişkeni de elbette öğütüm kalınlığında etkili.
    son yağtığım clever dripper demlememde koffeel'ın etiyopya burtukaana (city kavrum, natürel işleme) kahvedini 25 klikte öğüterek, 93 derecede demledim.
hesabın var mı? giriş yap