7 entry daha
  • isveç, norveç ve danimarkalıları da içine almaz ancak birçok avrupa milleti aslen cermen soyludur. danlar ayrı bir ırk ayrıca iskandinavya nispeten cermen etkisi dışında kalmıştır.

    cermen soylular geri planda kalan ticaret ve dolaşımın olmadığı ilkel bir arazide yerleşik iken hun kavminin asya'daki durum itibariyle batı'ya yürüyüşleri kavimlerin zaten yerleşik olmayan düzenlerini kitlesel değişikliklere zorlamıştır.

    bugün anglo-sakson denilen milletler cermen soyludur ancak bir anglo-sakson ülkesi olan ingiltere cermen niteliklerden uzaklaşmıştır. çünkü dan istilası, kelt varlığı, roma geçmişi gibi etkenler farklılaşmayı zorunlu kılmıştır. franklar da bir cermen kavmidir ve günümüz fransız milletinin asli ırkıdır.

    ispanyol ulusunun millet olarak ortaya çıkışı konusunda ise cermen etkisi yine tartışılmazdır.cermenler vizigot/ostragot kavimlerini iberya ve kuzey afrika'ya doğru göçe zorlamışlar ve nihayet lombartlar derken latinler yani italyanlar, romanlar milletleşmiştir. , slavlar ise fin-ugor diye tabir edilen toplulukların kaynaşmaya başlaması ile baltık doğusundaki slav asli unsurlarından rus milletini ortaya çıkarmıştır. diğer slav toplulukları ise sırp ve bulgarlardır.

    ilginç olan ise kavimlerin bu büyük coğrafi hareketlerinin avar, hun, macar gibi avrupa'ya gelen ve gerek siyasi gerek coğrafi gerekse de ırki anlamda büyük etkileşimlerin ana sebeblerinden olan asya kökenli milletlerin nereye sürüklendiği veya nasıl eritildiğidir.

    sahasında otorite sahibi akademisyenlerden dahi macarlar'ın ve bulgarlar'ın asli türk'tür fikirlerine rağmen avrupa'da bahse konu olan milletlerin türk kökenlerine dair ciddi bir araştırmaya yönelmemesi daha da bir ilginçtir.

    şu tarih'in bilinmeyenleri matematiğin bilinmeyenlerini mumla aratıyor.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap