• ii. dünya savaşı nazi generalobersti. hitler'e düzenlenen meşhur (şu aralar vizyonda kendisiyle ilgili film de bulunan) valkyrie darbe ve suikast girişiminde -astları- claus von stauffenberg ve arkadaşlarına göz yummuş; ancak herhangi bir doğrudan eylemde bulunmayı reddetmiştir. daha sonradan suikast girişimi başarısız oluncaysa yan çizmiş, agresif tutumlar sergilemiş, ortada bir karışıklık olmuştur**. neyse bu karışıklık nihayetinde de fromm tüm bu stauffenberg ve tayfasını idam ettirmiştir, ancak yine de bu tutumu kendisini idamdan kuratamamıştır. (harbi bu naziler son dönemlerinde acayip çılgınlaşıyolar di mi).

    garip bir şekilde bazı yerlerde erich fromm adıyla geçmektedir bu adam. halbuki görüldüğü gibi uzaktan yakından alakası yoktur. ancak geçmektedir.* aslında bu entryyi yazmadaki temel amacım bunu bir yerlere not alıp benim bu sabah yaşadığım garip hisleri çok hissetmemeniz, şu ergenekon günlerinde erich fromm'un da yüksek rütbeli bir nazi askeri olduğundan şüphelenmemenizdi. bunların hepsi komplodur.

    * my jekyll doesnt hide'ın yazdığı bir entryye (#3217027) "ne alakası var" diyince kendisinden öğrendim bunu, aha da linki: http://www.spartacus.schoolnet.co.uk/gerfromm.htm .
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap