16 entry daha
  • şimdi baktım da kitaba geçen eylül başlamışım, yeni bitirdim.

    benim için okuması zor bir kitap oldu. özellikle canavarlı bölümlere gelince elimden bırakıp geriye dönmelerim uzun zamanlar aldı. ama bitti.

    kendi içinizden çıkanlara, o çıkanların farkına varmadan geçen yıllarınıza şaşırabiliyorsunuz.

    insanın hareket denklemlerini öğrenmek gibi. newton kanunlarıyla yaşamışsınız yıllarca. her koşulda geçerli olmalarını beklemişsiniz. sonra bazı durumlarda öğrendiklerinizin hiçbir işe yaramadığını defalarca deneyip yanıldıktan sonra anlayarak çözüm ne derken kuantum alan teorisiyle karşılaşmak gibi bir şey bu kitabı okumak. kalbinizin atışı çok hızlandığında ya da çok yavaşladığında, duygularınız çok yoğun ya da çok silik olduğunda, hassasiyetiniz çok arttığında ya da çok azaldığında dinamiklerinizin nasıl değiştiğini, o anlarda hangi denklemlerin çalıştığını bilimsel verilerle anlatıyor. sadece bunu anlatmakla kalmayıp o denklemlerle neler yapabileceğinize dair yollar da çiziyor.

    insana dair müthiş bir iç görü kazandırdı ve alışkanlıklarımın, eğilimlerimin, tekrarlı hatalarımın altında yatanları sadece anlamak bile ciddi değişikliklere sebep oldu. bu değişimi ve rahatlamayı görmek de daha fazlası için harekete geçirecek istek ve arzuyu verdi.

    gerçekten çok eşsiz bir deneyimdi.

    orijinal adı ve birleşmesi gereken diğer başlık için (bkz: the body keeps the score)
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap