23 entry daha
  • çocukluğumda vitrinin altında kalan(oraya nasıl düştü bilmiyorum), eğilip görüp hep almak istediğim ama almam için vitrinin biraz öne çekilmesi gerektiğinden alamadığım bir albümdür. albüm evimize ruh eşim dediğim ablam tarafından kazandırılmıştır. iyi ki de kazandırmıştır. bulunduğu yerden 7-8 ay kadar sonra çıkarıldı tarafımdan. dinlenildi. her fırsatta hatta.

    çocukluğumdan beri dinlemekten sıkılmadığım hatta ne zaman ki bi' şeyler canımı sıksa açıp dinlediğimde bana bir çeşit tedavi uygulayan albüm. bütün detaylarımı delik deşer eder belleğimde.
    uzun yolculuklarda walkmanimle dinlerdim ya da kendi arabamızla gittiğimizde teybe* koyardım. bütün aile 650 km'lik yolun yarısından fazla bunu dinlerdik. benim yol şarkılarımdı. kimi zaman dinlerken aynı yollardan geçerim sanki, aynı anları yaşarım. şehirdışında okuduğum üniversiteme senede bilmem kaçkere yolculuk yapardım. yıllar sonra yine yol şarkılarımdı.

    albümü kartonet olarak da çok severdim. örneğin albümde emeği geçenler bir sayfada küçük küçük resimlerle gösterilmiştir. sonra her şarkının olduğu sayfada şarkının içeriğine uygun çizimler vardır. misal ben annemi isterim sayfasında hamile bir anadolu kadını ve eteğinde 3-5 çocuk. kapak zaten muhteşem.
    ve son olarak bana hayatımın şarkısını* dinletmiş bir albümdür.

    öyle bir ek: sene 97 civarı babama dinlettim. baba dedim bak türkü formatlı şarkılar ama sezen aksu söylüyor diye. sonra benimle dalga geçti türkü formatı mıydı neydi o diye. baba o geçer dalgasını.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap