8 entry daha
  • 1990 tarihli primal scream singlei. bir yil sonraki basyapitlari screamadelica'nin agirlik merkezini de olusturdu sonradan. 1989'da creation records'dan cikardiklari ama hic ses getirmeyen grupla ayni adi tasiyan indie-rock albumunu muhtemelen tek begenen kisi,o donemin gozde djlerinden ve part-time nme kritigi andrew weatherall'in, bu albumde en cok sevdigi i'm losing more than i'll ever have adli baladi, evirip cevirip bir dance-rock klasigi haline getirmesi. bir kac yildir alttan alta madchester gruplarinin yikma sinyalleri verdikleri dans muzigi ile indie rock arasi bariyerlerin, bir daha yukselmemecesine yikilmasi. weatherall'in ilk produksiyon isi ayni zamanda.
    orjinal sarkidan bobby gillespie'nin vokalinin ve gitarlarin tamamen cikarilmasi, 60'larin kult filmlerinden the wild angels'dan peter fonda'nin sesinin sample'lanmasi, ve enfes uflemelilerin looplanmasi ile olusturulmus. hissiyat olarak 60'larin asitli rock'n'roll gunlerini 90'larin basina tasiyor, buyuk olcude peter fonda'nin sesi sayesinde. ote yandan harika ritmiyle insani dansettiriyor. smiley'lerin her yeri sardigi o yillarda, gercek bir iyimserlik, esriklik vermis insanlara, bizlere de hala veriyor.
    sarkidaki the wild angels diyalogu su sekilde cereyan ediyor:
    -just what is it that you want to do?
    -we wanna be free...we wanna be free to do what we wanna do...and we wanna get loaded...and we wanna have a good time...that's what we're gonna do...no way baby lets go...we're gonna have a good time...we're gonna have a party
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap