5 entry daha
  • hatay'in samandag ilcesine bagli, ulkemizin en uzun ikinci sahiline sahip tatil koyu & beldesidir. bu kumsal ureme donemlerinde mersin sahili ile beraber caretta caretta kaplumbagalarinin en onemli yumurtlama mekanlarindandir.

    aslinda hicbir zaman yerel halktan hak ettigi ilgiyi gorememis bu beldenin cok eski bir tarihi vardir. eski uygarlik seleucia pieria'nin krali titus vespasianus sehrini hem denizden gelecek saldirilardan korumak hem de olasi bir tsunami felaketinden sakinmak icin dagi deldirerek tarihin gordugu el yapimi en buyuk tunellerden birini yaptirmis. * siginak olarak da kullanilmak amaciyla tasarlanan kendi ismini tasiyan bu tunel bugun bile kaya mezarlari ile beraber cok onemli bir tarihi kalintidir.

    antakya'yi ikiye ayiran asi nehri'nin denize dokuldugu yer bu sahile cok yakin oldugu icin denizi pek temiz degil, genelde de dalgalidir. yine de essiz bir manzaraya sahip cevlik yaz aylari arap ulkelerinden gelen bircok turiste ev sahipligi yapar.

    ben de amerika maceralarina atilmadan evvel bir yazimi burada calisarak gecirdigim icin rahatlikla soyleyebilirim ki gezilip gorulmesi gereken yerlerden biridir. ismini en son emre aydin'in git klibine evsahipligi yaparak duyuran cevlik, asi dizisinin cekim mekanlarindan da biridir.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap