6 entry daha
  • bir filmde kaç adet mekan kullandığınız önemli bir kavramdır. özellikle sekanslar farklı mekanlarda cereyan ediyorsa hem yapım hem de yönetim sorun yaşayabilir.
    tabii ki küçük bir mekanı değerlendirmek, insanları kilitlemek dahice şeylerdir bence ki bunun en iyi örneğini bunuelin mahvedici melek adlı filmde görürüz.
    sen tut salon salomanje bir mekanda yemek yiyen o kadar adamı salomanje kısmına kilitle. (o çılgın yönetmenin her şeyi kendince açıklayabileceğine eminiz) bu dahice şeyin ardından bir çok şey yapıldı, özellikle gerilim filmleri habire bir yerlere kilitlediler insanları. bazıları iyi bazıları ise kötü çıktı bunların. misal olarak panik odası adlı film de bu tarz bir şeyi denemiş hatta yönetmenin dahice teknikleri ön plana çıkarılmış fakat başarıya nail olamamıştır.
    tabii ki soderberghden bir örnek.
    out of sight filminde kaş ve göz arasında sen o kadın ile adamı, soktu amca bagaja ve dayadı kırmızıyı gözümüze.
    parlak bir kırmızı rahatsız etmeli seyirciyi. genel anlamda aksiyon sahnelerini nitelendiren bu renk böyle sakin bir sahnede kullanılınca hele. (adamın tek aksiyonu parmağı ile bıt bıt diye kadının kalçalarını okşaması:)) eeeeee... naaasıl olacakta sıkmayacaksın seyirciyi.
    duskspiper merak etmiş belki de rahatsız olmuş olacak ki:
    duskspiper:abiii. neden bu kadar kırmızı bu sahne???
    ben:...!
    dusks: abeeeeeeee...
    me:...
    dusks: rahatsızlık vermez mi bu kadar kırmızı.
    me: dahice gerçekten. bu dünyada araba görmüş olan herkes arkada olan bagajlarda, spot lambası olacağını ve o ışığın içeri vurduğunu bilir.
    eh yönetmenimiz hem daracık alanı değerlendirmiş, hemde istediği o kırmızı rengi fazla paniğe mahal vermeden kullanabilmiştir. peki o adamla kadın oaraya neden girdi. mahvedici melek???
    bir sorun daha out of sight bize çok şey anlatırmı, oceans eleven, kafka, traffic bize hayata dair çok şey anlatır mı...
    akıllı suçlular, zeki masumlar...holywood???nereye kadar.
    ve çinde insanlar uçabilecek mi???
62 entry daha
hesabın var mı? giriş yap