10 entry daha
  • ameliyattan yaklaşık 40 gün sonra 100mci dozunda radyoaktif iyot aldım.
    diyet falan hikaye, benim için en zorlayıcı tarafı 1 ay boyunca levotiron içmemek oldu. zira iyot öncesi tsh değerim 98 e yükselmişti. en son kalp atışlarım dakikada 50 civarındaydı, kendimi bir türlü ısıtamıyordum ve gerçekten çok bitkin hissediyordum. bu sayede her sabah üşenerek içtiğim levotironun ne kadar önemli olduğunu öğrenmiş oldum. artık kendisinden sevgiyi saygıyı eksik etmeyeceğim.
    iyot tedavisine gelecek olursak, ilaç hap olarak ağızdan verildi ve 1 gece hastanede yattım. sindirim sistemimde herhangi bir yan etki yaratmadı ama vücutta genel bir ödem hali oldu. ciddi anlamda kendimi şişmiş hissettim. bir çok yerde belirtildiği üzere tükürük bezlerine gerçekten çok etki ediyor. 1 hafta kadar tükürük bezlerimde sıkıntı yaşadım geceleri ağız kuruluğundan uyuyamadım.
    diyet konusunda yazılan yorumları abartılı buldum. prof dokotrum yalnızca iyotlu tuzu ve balığı yasakladı. bunun dışında bir diyet uygulatmadı.
    15 gün rapor verildi. 6 yaşında çocuğum olduğundan 2 hafta kadar evden uzaklaştım. 60 yaş üstü için bir risk oluşturmadığım söylendi.
hesabın var mı? giriş yap