8 entry daha
  • galatasaray tarihindeki en şanlı mağlubiyettir. şerefli mağlubiyetler kafasında değilim. mağlubiyet mağlubiyettir tabii, ama bu maçı şanlı yapan husus, galatasaray'ın milan'a karşı oynadığı muazzam tempolu ve rakibi kendi ceza sahasına mahkum eden futboldur.

    galatasaray'ın, o zamanlar bugünkünden çok daha güçlü italyan şampiyonu ile deplasmanda yaptığı keşke imkan olsa da, insanlar 90 dakika bir daha izlese. maçın 2-1 bitmesi milan'ın şansı ve kaleci abbiati'nin kalede panterleşmesinin sonucudur.

    galatasaray, o maçta biri hatalı geri pas, diğeri kademenin arasına atılan pastan iki gol yemiştir. yani ortada milan baskısı yokken yemişti iki golü. ama asıl maç ondan sonra başlamıştır. milan'a o dönemde, üstelik milano'daki bir maçta o ölçüde baskı kuracak -real madrid de dahil- herhangi bir takım yoktu. galatasaray futbol olarak rakibini adeta ezmiş, nefes aldırmamış ama 11 kişi kapanan milan 2-1 galip gelmeyi başarmıştır. türk futbol tarihinde rakibe karşı deplasmanda en ezici futbolun oynandığı bu maçın, mağlubiyetle bitmesi acı olsa da, aslında bu takımın avrupa kupası alacağının habercisi olmuştur.

    galatasaray'ın 2-0'dan sonra oynadığı futbolu, 24 senedir hiçbir türk takımının avrupa'nın büyük takımlarına karşı oynadığını düşünmüyorum.
hesabın var mı? giriş yap