18 entry daha
  • başlık sahibi olarak ve ilk kullanımım üzerinden 10 yıl sonra birkaç şey karalama ihtiyacı hissettim. çünkü bir nevi uzun dönem kullanım testi yapmış oldum.

    10 yıl içinde yeni eklem tutulumları oldu. aşırı ağrılı dönemler geçirdim. karaciğer enzimlerim sebepsiz yere yükseldi, kan değerlerim sebepsiz yere yükseldi. hepatit aşıları oldum. yetmedi tekrarladık. 3 tane biontech covid aşısı oldum. zatürre aşısı oldum.

    ****kesinlikle tavsiye niteliğinde değildir****
    covid zamanında ilaç bulunmadığı için haftada 1 olan dozu, 2 haftada 1'e düşürdüm. buradan cesaret alıp 3 haftada 1 ve ayda 1'e kadar uzattım. herhangi bir problem yaşatmadı. hatta birkaç kez, ayda 1'den daha da uzatmış olabilirim. emin değilim.
    ****kesinlikle tavsiye niteliğinde değildir****

    covid döneminde ilaç raporları otomatik uzatıldığı için neredeyse 2 sene kontrole dahi gitmedim. randevu bulabildiğimde rutin kan tahlillerini yaptırdım sadece. oradan da problem çıkmadı.

    bunlar haricinde 2 tane ameliyat oldum. bir ara kan sulandırıcı ve antibiyotik kullandım. diş tedavilerimi yaptırdım. kullandığım normal ilaçlara devam ettim.

    actemra ve benzeri biyolojik ilaçların ciddi yanetkilerinden hiçbiriyle karşılaşmadım. toplamda 21 yıldır bu tip ilaçları kullanıyorum. infüzyon yolu ile alarak başladığım actemra macerasına subkutan formuyla devam ediyorum. insülin gibi kalem formu da varmış ama türkiye'de yok.

    sonuç olarak, aşırı ağrılı atak dönemler geçirmeme -ki düzenli kullandığım dönemlerde- rağmen kendisinden çok memnunum. onlarca farklı tedavi sonrasında bunu bulduğuma şükürler olsun. yayında ve yapımda emeği geçenlere teşekkürler.

    (bkz: #33298076)
hesabın var mı? giriş yap