9 entry daha
  • (bkz: ingilizcedeki en güzel kalıplar)
    türkiye'deki çocuk istismarı artık desperate bir durumdur. kontrol altına alınamaz bir şekilde ilerlemekte. o yüzden de desperate measures şart. dünyaya ibret olabilecek bir yasa çıkarmamız lazım. öyle ki çocuk istismarcıları ülkeyi terk etmek isteyecek. afganistan'a kaçmak isteyecek.

    yani burada politika tavizsiz ve sert olmalı. insanlık dışı bile olabilir. etki tepki yasası gibi, aynı tazyikle vurmazsan, karşı koyamazsın. bir çocuk cinsel istismar sonucunda normal bir hayat yaşayamaz. psikolojik şiddet bile hayat karartmak için kâfi olabilirken...

    yasa da bu etkide olmalı. 30 seneden başlayacak. af, ceza indirimi, iyi hal, zaten bunlar konusunda hukuk sisteminin ciddi bir reforma ihtiyacı var. adam kadının kafasını kesmiş, cesedine tecavüz edip bavula koyup içine beton döküp gömmüş. mahkemede sessiz sakin durdu ve takım elbise giydi diye iyi hal indirimi alıyor. afedersiniz de çekerim emaneti sikerim o adaleti. cinayette nasıl iyi hâl indirimi olabilir amk? daha cezasına başlamadan nasıl indirim alabilir, amk çocukları?

    o yüzden belki ilk etapta kimyasal (bkz: #146186519) şurada bahsettiğim kimyasal kastrasyon yapılmayıp tekrar eden suçlarda, belki abd'deki gibi "3 strikes and you're out" kuralı uygulanabilir. yani ilkinde bahsettiğim ifşa ve damgalama. bu şart. ön koşul. olması gereken. minimum 30 yıl. üçüncü benzer suçta kimyasal kastrasyon. ağırlaştırılmış müebbet. içerde dışarda artık cezasını toplum mu verir, içerde köpek siken mahmut mu verir, dışarda sokakta gelip bir baba takar kaldırımda öğürerek mi geberir, orası piyango.

    ama bu hayatta bir daha huzur görmeyecek şekilde ceza ve damgalama gerekir. ha tövbeler eder dağ başına taşınır toplumdan izole olur. ona da ok. ama desperate measures kardeşim. başka yolu yok.

    reacting with equally strong force. çocuk istismarı suçu ne kadar şiddetli ise o şiddette veya daha sert bir cezayla vurmak zorundayız.

    cemaatlerin ardındaki dinamik de bu. kapalılık. ifşa olmamak. hiçbir şüphem yoktur ki bu adamların daha cemaat kurarken hayallerinde çocuklar olduğundan. sıfır. cemaatleri kapalı kılan sistem yüzünden. düşünsene çocuğu okula yolluyorsun ve okulda ne olduğunu bilmiyorsun. cemaatler böyle işliyor. hacıya güvendik, hocaya güvendik, öğretmene güvendik.

    eğer bu dediklerimi yapmazsak toplum rusya'da olduğu gibi halk tarafından özel infaz tim'leri kurabilir. neden kimse şunu yapmıyor bilmiyorum. o da çok istismara açık bir iş ama dediğim gibi bu entry'nin başlığı işte....
hesabın var mı? giriş yap