7 entry daha
  • devonshire düşesi georgiana cavendish'in hayatını anlatan film. kostüm, dekor ve müzikler gerçekten 10 numaraydı, en iyi kostum dalında oscar adayı olmasını bekliyorum açıkcası. filmin senaryosuna gelince ehhh işte çok ahım şahım değildi, georgiana'nın aşk hayatını anlatmaktan politik hayatı üstünde çok fazla durmamışlardı fakat gerek keira knightley'nin, gerekse de ralph fiennes'in süper oyunculukları sayesinde bu fazla güçlü olmayan senaryo gözümüze fazla batmadı. birkaç da ufak bilgi verelim hemen;

    * prenses diana, georgiana'nın ailesinin soyundan geliyor. (georgiana'nın abisinin torunun torununun torunu- daha gider bu) hatırlarsanız georgiana'nın evlenmeden önceki soyadı da spencer idi. (bkz: diana spencer)

    --- spoiler ---

    * ironik bir şekilde sarah ferguson'da georgiana'nın charles grey'den olma gayri meşru kızı eliza'nın soyundan gelmekteymiş. (yani o da georgiana'nın torununun torununun torunu gibi bişi oluyo) zavalla sarah'da aynı eliza gibi kraliyet ailesinden hiç bir zaman kabul görmemiştir. demek ki kaderinde varmış.

    * filmde georgiana'nın aşığı olarak gördüğümüz charles grey sonradan ingiltere başbakanı seçilmiş,başbakanlığı sırasında ingilterede kölelik yasaklanmış ve başarılı bir başbakanlık döneminden sonra emekli olmuş. grey başbakanken kendisine çeşitli ülkelerden hediyeler gelirmiş. birgün hediye olarak bir çay gelmiş kendisine. (bunun hangi ülkeden geldiğine dair farklı görüşler var) neyse bu çay bergamot aromalı bir çaymış. daha sonradan bu çaya grey'in ismi verilmiş ve hepimizin bildiği earl grey meydana çıkmış. (earl, ingiltere'de kontlar için kullanılan bir lakapmış)

    --- spoiler ---
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap