9 entry daha
  • adele ve beyonce bu seneki törenle ilgili gözüme çarpan ilk detay oldu. hatırlarsanız 2017 ödüllerinde de beyonce, en çok adaylık alan sanatçıydı ve bu sene de öyle. adele ise yine hemen hemen aynı dallarda adaylık almış. bu beş kategori dışında en iyi klip ve en iyi uzun müzik filmi dallarında da aday.

    öncelikle bu seneki törenin 2017’nin tekrarı gibi olacağını hiiiiiiç sanmıyorum. 30, 25 kadar başarılı bir albüm olmadı ve akademinin bir kez daha beyonce’nin adele karşısında kaybetmesine izin vereceğini sanmıyorum. bence doğrusu da bu olur açıkçası renaissance, 30’e kıyasla çok daha iyi bir albüm ve hatta kategorinin en iyisi. bu daldaki diğer adaylar ise amerika’da da çok başarı göstermiş bir latin sanatçı albümü (bad bunny), nereden çıktığını pek anlamadığım mary j bilge albümü (büyük ihtimal super bowl performansından dolayı), grammy klasiği brandi carlile, baya kötü olan coldplay albümü (2 sene önce de yılın albümünde aday olmuşlardı?), asla kazanacağını düşünmediğim abba albümü, kendrick’in gerçekten iyi iş çıkardığı son cd’si fakat dürüst olmak gerekirse kendrick veya beyonce arasından yılın albümünü ilk kez kazanmasını istediğim öncelikli isim beyonce. onun dışında bu senenin favorileri lizzo ve harry var ki kazanacaklarına ihtimal vermiyorum. ödül kendrick ya da beyonce’ye gidecek, büyük ihtimal beyonce.

    yılın kaydı ve şarkısı içinse adele çok büyük bir opsiyon olarak karşımıza çıkıyor. şarkı uzun bir süre zirve gördü ve easy on me’in bu kategorilerde kazanan adele şarkılarıyla aynı kaderi paylaşacağını düşünüyorum. diğer bir olasılık da as it was ile harry styles. yılın şarkısını değil de kaydını kazanabileceğini düşünüyorum açıkçası. iki kategorinin ödülü bence adele-harry-lizzo üçlüsü arasından birine gidecek. bad habit ve the heart part 5 da güzel şarkılar ama genel kategoride fazla oy alabileceklerini sanmıyorum. yılın şarkısında diğer bir isim ise all too well (10 minute version) ile taylor swift. bu kategoride hiç kazanmadığı için grammy ödülü ona verebilir diye içimden geçse bile 10 senelik bir şarkıyla kazanmasını istemiyorum.

    pop vokal performans ve albüm kategorisini adele’in kazanacağını düşünüyorum. ayrıca kendisi aday olduğu hiçbir seferde pop vokal peformansı ödülünü kaybetmemiş, bu zincir bence kırılmayacak. dance/electronic albüm ve şarkı kategorilerinin kazananı ise beyonce olacak kesin bir şekilde.

    en iyi alternative albüm kazananı yine björk olamayacak büyük bir ihtimalle. kendisi post’tan beridir çıkardığı her albümle tamı tamına 9 kez bu kategoride aday olup kazanamamıştı. bence kendisi bir değil birçok grammy ödülünü hak ediyor ama yine kazanamayacak.

    r&b kategorisini bilemedim beyonce ve mary j. bilge arasında paylaşılır ödüller gibime geliyor. rap’i de kendrick lamar silip süpürecek.

    en iyi rock / alternative latin albümü ödülü de motomami ile rosalia’ya gidecek. aday olamayacağını biliyordum ama kendisini yılın albümü kategorisinde de görmek isterdim açıkçası.

    başka ilgi ile takip ettiğim best engineered album, producer of the year ve bu sene eklenen songwriter of the year gibi kategoriler de var.

    en iyi klip kategorisinde ise easy on me’nin asla ve asla kazanmasını istemiyorum. klip hello bozmasıydı tamamen. all too well kazanabilir gibi çünkü bu seneki vma dahil klip ödüllerinin kazananı o olmuştu ama benim kazanmasını istediğim kişi the heart part 5 ile kendrick. en iyi müzik filmini ise motomami tik tok live ile rosalia’nın kazanmasını çok istiyorum ancak pek mümkün görmüyorum.

    törende olması olası şeyler ise beyonce-adele etkileşimi. ödülü kabul ederken birbirlerine teşekkür falan ederler. ayrıca beyonce tüm zamanların en çok grammy ödülü sahipli kişi olcak gece sonunda, bunu da törenin bir yerine sıkıştırıp alkış yağmuruna tutarlar kadını.

    bu seneki adayları son senelere kıyasla baya beğendim. törende ayrıca ciddi ciddi yılların ünlülerini tekrardan bir arada göreceğiz: adele, beyonce, harry, mary j. bilge, kendrick, taylor gibi. ayrıca rosalia, lizzo, steve lacy ve büyük ihtimal doja cat gibi yeni isimleri de törende seyredeceğiz.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap