• hayat kaynağını trabzonspor'dan alan, her zaman için sadece ve sadece trabzonspor'un menfaatlerini gözeten, trabzonspor'un ilk ve en büyük taraftar sitesi bordomavi.net içerisinde temelleri atılan ve "türkiye'de ilk kez bir takımı taraftarı anlatıyor" mottosuyla hazırlanmaya başlanan ve çok yakında piyasaya çıkacak olan ilk "taraftar" kitabı.

    "gün ışığı, en doğudan merhaba der memlekete. trabzon şehri de, ilk selamlananlardandır karadeniz’de… aldığı erken selamın hakkını verir ele avuca sığmayan trabzonlu… yurduna, bambaşka ilkler armağan eder her alanda. futbol, belki en göze çarpanıdır…

    1800’lerde trabzon’da futbol turnuvaları düzenlenirken, tarih 1922’yi gösterdiğinde anadolu’nun ilk futbol kitabı yine bu şehirde yazılır. bunun da hakkı ödenir; tam 45 yıl sonra, yazdığı kitapta yeni bir sayfa açar şehir trabzonspor’la birlikte ve yepyeni ilklerin temelini atar.

    bugün ise ilk defa bir takımı, taraftarı anlatıyor. futbolu aşan niteliğiyle, sosyolojik bir saha çalışması halini alıyor adeta bu kitap. bir futbol takımından öte; bir şehri, bir kimliği, bir duruşu ve bir kültürü sunuyor satırları arasında.

    bize her yer trabzon, kilometrelerin anlamını yitirdiği sevgi yoğunluğunda, bir çift rengin ardına düşen milyonların sesi oluyor."

    http://img220.imageshack.us/…756011070488095go8.jpg

    emeği geçen başta değerli gazeteci harun çelik olmak üzere tüm bordo-mavi sevdalılarına binlerce kez teşekkürler.

    kitapla ilgili daha detaylı bilgi için:

    http://www.bizeheryertrabzon.com/
    http://www.bizeheryertrabzon.org/
    http://www.bizeheryertrabzon.net/

    not: bu arada "bize her yer trabzon" cümlesi, trabzonsporlularca özellikle deplasman tribünlerde yapılan yaygın bir tezahürattır. şimdiye kadar hem yurt içi hem yurt dışında, bordo-mavi'sinin gittiği her yerde kendine ayrılan tribünleri elinden geldiğince tümüyle dolduran trabzonsporlular, bu tezahüratlarıyla her deplasmanın aslında birer avni aker stadı, birer küçük trabzon olduğu mesajını verirler.
153 entry daha
hesabın var mı? giriş yap