8 entry daha
  • bir motorun en önemli harici bileşenlerinden olup insan vücudundaki karşılığı böbrek olarak düşünülebilir. birçok farklı çeşidi mevcuttur. günümüzde binek araçlarda kullanılan çeşitlerini spin on (metal) ve filtre elemanı (kağıt) olarak ikiye ayırabiliriz.

    spin on filtreler, genelde ulaşması zor bir bölgede konuşlanmış ve ayrı bir parça halinde montajı sağlanan filtrelerdir. filtre yerine yerleştirilmeden önce, eğer yukarı bakacak şekilde takılacaksa, içine yağ doldurularak yerleştirilebilir. bu sayede ilk andan itibaren yağ akışı sağlanır.
    tercihten öte bir zorunluluktur ki: spin-on filtreleri yerleştirmeden önce üstündeki contaya inceden yağ sürülmelidir. sürülmezse, bir sonraki bakımda filtre yerinden zor çıkabilir.

    kağıt filtre olarak bildiğimiz "eleman" filtreler ise kaput açılarak ulaşılabilen bir haznede görülebilir. haznenin kapağı genelde büyük bir lokma kullanarak açılır, filtre elemanı ve kapağın contası değiştirilir, kapak yerine kapatılır. buradaki önemli nokta ise contanın mutlaka değiştirilmesidir. değişmezse zamanla sızdırma yapabilir.

    yağ filtresi markaları işini layıkıyla yapıyor ama yine de önerim orijinal veya rüştünü ispatlamış bir markayı tercih etmek olacaktır. ben kullandığım otomobilde (bkz: filtron) tercih ettim, ucuza bulunca sonraki bakım için de şimdiden (bkz: mahle) aldım. motosikletimdeyse orijinal parça kullanıyorum.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap