8 entry daha
  • bursa'da açılan istasyonu (evet şehiriçinde sadece 1 adet) zamanötesidir. araç/nüfus oranına göre türkiye'nin en yoğun araç sayısına sahip bu ilimizde tam anlamıyla rezalete imza atmışlardır. sabahtan filan istasyona gitmek size birşey kazandırmaz. geceden arabanızı çekip, içinde uyumak kaydıyla ertesi gün için bir şansınız olabilir.
    içine alman markası kakalamakla türk kafasını maskeleyemezsiniz. efendiler diyor ki, çevre ilçelerde -karacabey, gemlik, mustafakemalpaşa, inegöl- muayene yapılabilir. elbette o kadarını biz de akıledebildik ve benzin/mazot masrafını da göze alıp elimiz mahkum gideceğiz. ama böyle mi olur? parana kıyamadığın için gerekli altyapıyı hazırlamadan işe girişip, kanuni zorunluluk olan bir konuyu eline yüzüne bulaştır. "efendim zamanla oturur, bik bik bik" açıklamalarını kıçınıza sokabilirsiniz. mesela bu kaosu fırsat bilip trafik polisleri sıkı bir kontrole girişebilir. çünkü aracınızı gününde asla muayene ettiremezsiniz. sonra uğraşınız, pirincin taşları sizi bekler.
    adamakıllı teknik muayeneden kimse şikayet etmemeli. ben de küfrediyorum gece vakti ayarsız farını gözüme sokana, stop lambası çalışmayan, hatta arkada hiçbir lamba olmadan gezene. fakat kesinlikle eminim ki, bu işi de yüzlerine gözlerine bulaştıracaklar. yine eşekarıları ağı delip geçecek, sade vatandaştan sinek yağı çıkarmaya tam gaz devam edilecek. yazarlarımız yazmış zaten, muameleci denen yılan takımının pislikleri aynen buralarda da devam etmekte.
    peki değişen ne? değişen paranın akış yönü. birileri devleti ikna edip, ballı kaymaklı bir gelir kaynağının üzerine oturdu. teorik olarak gayet güzel, trafiğin iyileştirilmesinde etkili bir işin başına geçti. ancak pratikte tekelci bir yapılanma ile vatandaştan para emilecek, eski pespayelikten vazgeçilmeyecek.
994 entry daha
hesabın var mı? giriş yap