7 entry daha
  • eski sistemden daha iyi olmus muayene istasyonlari. daha once 4-5 kere arac muayene ettirdim hic bu kadar ciddi muayene gormemistim. daha oncekilerde motor ve sasi numara kontrolu yapiliyordu. ama digerleri o anda gorevlinin keyfiyetine gore yapiliyordu. bir keresinde sirada onumdeki kisi ile gorevli kavga etti. sictik dedim simdi bize zorluk cikaracak. motor ve sasiyi kontrol etti. her seyin tamam mi dedi. evet dedim. tamam dedi belgeyi imzaladi. digerlerinde de en fazla yangin sondurucuye, saglik cantasina falan baktilar. ama hic fren kontrolu, arabanin aksam kontrolu vs yapildigini gormemistim.

    eksiklikleri vardir ama ozel sektor oldugu icin daha cabuk duzelir diye tahmin ediyorum. ama kapida yangin sondurucu kiralama vb olaylara bir sey yapabilirler mi bilmiyorum. yetki sahalarina girmiyor olabilir. burada esas problem bunlari alan dangalak zihniyet. yangin sondurucunun arabada olma amacini anlayamayanlar. ek-1 belgesine gelince bildiginiz dandik bir kagit. ilgili merciilerin bu belgeyi verme ve doldurma yetkisini tuvturke vermesi gerekir. soforler odasi bu gelir kapisini birakmak istemiyorsa tuvturk belgeyi versin parasini da soforler odasina aktarsin.

    daha bir suru eksik bulunabilir ama eskisi gibi arac gorulmeden imza atilmayacaksa trafikteki arabalarin seviyesi eskisine gore daha iyi olacak.

    son olarak bugun sabah muayene icin goztepeye gittim. artik islemlerin tuvturkten yapildigi soylendi. en yakin istasyon olan dudulluya gittim. tem dudullu cikisinda sonra her yere tabela koymuslar cok rahat buldum. ama cok fazla sira vardi siraya girdigimde istasyonu goremiyordum. sonra tuvturkden bir gorevli sabiha gokcenin orada orhanli istasyonunda sira olmadigini oraya gidersek daha kolay isimizi halledecegimizi soyledi. bende oraya gittim. orada hic levha yoktu. orhanliya dogru yola koyuldum. kayboldum! issiz bucaksiz 4-5 km den sonra bir benzinci gorup oraya sordum. megerse gecmisim. geri dondum neredeyse tem cikisinda olan bir yerdeymis. fazla araba yoktu ama islerim bitene kadar yogunluk artti. 1-1,5 saatte isim bitti. oglen geri donus yolundaydim.
994 entry daha
hesabın var mı? giriş yap