2 entry daha
  • yorumlarına güvendiğim bir sinema eleştirmeni kerem akça'dan çok doğru bir tespit:

    görsel

    tamamen aynı fikirdeyim.

    ayrıca ahmet kürşat öçalan arkadaşımızın bu kadar abartılması inanılır gibi değil. adam oyunculuğu ile peltek ve ince sesli bir karakter yaratıp komik olmuş olsa başımızın üstünde yeri var. fakat kendisi normal yaşantısında bundan ibaret maalesef. (katıldığı söyleşilerde de oyunculuk ve entelektüel birikimindeki eksikliklerini açık ediyor) sadece tipi ve konuşması komik diye bir insanı baş tacı etmek bizim ülkede görülebilecek bir davranış biçimi. seveni var, yolu açık olsun. fakat sürdürülebilir bir oyunculuk sergilemiyor.

    aylar sonra gelen edit: fanatik duyguların, insanın gözünü nasıl kör ettiğini kanıtlayan bir film. tartışmasız şekilde kötü yazılmış, kötü çekilmiş, bir iki oyuncu dışında (ki onlardan biri ahmet kürşat değil) çok kötü oynanmış bir filme; yalakalık uğruna methiyeler dizildiğini, süslü püslü uzun yorumlar yazıldığını görüyoruz. hatta bir yazarın övgülerle bezeli yorumu senaryodan daha güzel, daha sanatsal. ironik.

    bir diğer koşulsuz sevme güdüsü de; ölü böcek taklidi yaparak, olumsuz yorum yazmak yerine hiç yazmamak; bu yüzden entry sayısı az.

    oysa gerçekleri söylemek bu kadar zor olmamalı;
    neden mi? can baba'nın dediği gibi: “valla hakim bey bizim köyde ….. denir de ondan.”

    son olarak mubi'ye de bir çift sözüm var;
    hepimizi muazzam duygularla coşturan, dünya sinemasından eşsiz filmleri yayınladığınız kaliteli platformunuzun reklamını; öğrenci kısa filmi ayarındaki bu dandik filmle yapma ihtiyacı, toplum olarak düştüğümüz bataklığın bir yansıması mı? insanlar gerçekten popüler olan bir işin, herhangi bir oyuncusunun filmi platformunuza geldi diye mi size üye oluyorlar? eğer böyleyse, hem sizin adınıza, hem toplumumuz adına çok üzücü…

    not: filmi festivalde izlediğimde imdb puanı 10 üzerinden 7.7 'ydi, 70 kişi oylamıştı. (malum eş dost etkisi ve festival şakşakçıları) mubi'de yayınlandıktan sonra baktım; oylayan kişi sayısı 156 'ya yükselmiş, puan 6.7 'ye inmiş. en azından seyircimizin beğenisine dair hala umut var…
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap