1 entry daha
  • kokuların insanları geçmişe götürmedeki gücünü, bir nevi zaman yolculuğu aracı olmaları fikrini alıp bunu kişinin kendi geçmişinin de öncesine taşımak gibi büyülü bir işlev üstlenmelerini konu etmek için kullanan, son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden biri olan lea mysius filmi.

    soap and skin'in me and the devil yorumu eşliğindeki açılış sahnesiyle sizi en baştan içine çekiyor; sonrasında da çok doğru yerlerde kullanılmış çok güzel şarkılardan oluşan bir soundtrack ile bunu devam ettiriyor.

    les cinq diables bir zaman yolculuğu filmi ama bunu bilim kurgusal veya fantastik öğeler olmadan çok doğal bir şekilde yapıyor ve bu, filme daha çok bir drama özelliği kazandırıyor.

    sally dramé'nin oynadığı vicky karakteri aynı anda hem komik, hem ürkütücü, hem tuhaf, hem tatlı bir tip. o saçlar, o düşüp bayıldığı sahneler, o kendini yere bırakma şekli...* filmin en iyi sahnelerinden biri de barda taktığı o acayip orijinal gözlüklerle sakin sakin oturduğu ve ardından annesi joanne ile julia'nın sahneye çıkıp benim de çok sevdiğim bir şarkı olan "total eclipse of the heart"ı söyledikleri sahneydi.

    filmi daha fazla anlatmayacağım ama zamanınıza kesinlikle değecek bir film, sonrasında bile hatırlayıp hatırlayıp iyi ki izledim diyorum. şu anda da soundtrack'inden electrelane'in the valleys adlı şarkı çalıyor. daha önce dediğim gibi, harika bir soundtrack seçimi.

    filmi izlediğim salonda da millet telefonlarını çıkarıp çıkarıp shazam'ladı, film bittiğinde de soundtrack konuşuluyordu.

    soundtrack'ten bir iki link bırakacaktım ama sözlük nedense koridorda koşturmayalım falan diyip kabul etmiyor.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap