8 entry daha
  • holy biblia=kutsal kütüphane anlamına gelir.

    mukkaddes kitap 66 kitapçık ve mektuptan oluşur, bunlardan 39 u ibranice kutsal yazılarda 27 si ise yunanca kutsal yazılarda bulunur, aranan kısmın kolay bulunabilmesi için bölümlere ve ayetlere ayrılmıştır. örneğin; "1. yuhanna 4: 8" in anlamı yuhanna'nın 1. mektubunun 4. bölümü 8. ayeti anlamına gelir.
    ülkemizde tevrat, zebur ve incil olarak ayrı ayrı bilinen kitapların bütününden oluşur. yahudi ve ya hristiyan olduğunu idda eden herkesin elinde bulunan bir kitaptır fakat işlerine geleni kabul ettiklerinden(hristiyanlar eski ahdi, yahudiler ise yeni ahdi kabul etmez ve halen mesih beklerler) ayrı ayrı olarak benimsenmiştir aslında.arkeoloji okumak isteyenlerin iyi bilmesi geren bir kitaptır ayrıca, üniversiteye başlamadan önce hocalarınız sorabilir okudunuz mu diye "böyle" bakmayın sonra.
    insanın kullanma kılavuzu diyebiliriz kısaca, içerisinde temel olarak her konuyla ilgili öğütler bulunabilen ve ne kadar uygulamaya çalışılırsa o kadar başarılı olunabilecek başlı başına bir kütüphane.
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap