7 entry daha
  • öncelikli etüt için ; (bkz: en az üç çocuk doğurun/@guinevere)

    - söz konusu entryde belirtilen sosyal şartların zorlayıcı baskısı altında kendine bile doğru dürüst vakit ayıramayan ve dolayısıyla da dünyaya getireceği en muhteşem varlığına hak ettiği güzellikleri (maddi-manevi) veremeyeceği korkusuyla, ona haksızlık etmek istemediği için kişisel heveslerini bir yana bırakıp kavuşma anını erteleyen sorumluluk sahibi, modern kadındır.

    - çocuk bakacak olgunluğa sahip olmadığını düşünen, bu sorumluluğu kaldıramayacağının bilincinde olan gerçekçi, modern kadındır.

    - kendisiyle hesabı bitmemiş, hayatla alacak vereceklerini tamamlamamış olduğunu düşünen ve kendi mücadelesi sırasında anneanne, babaanne ya da bakıcıya emanet edip akşamdan akşama göreceği, belki ilk dişini çıkardığını bile akşam eve geldiğinde öğreneceği, ilklerini yaşamaya fırsat bile bulamayacağı ve tabii ki ilgisinden ve sevgisinden istemeden de olsa mahrum bırakacağı bir bebeği sırf doğurmuş olmak için dünyaya getirmek istemeyen; herşeyi, tüm ilklerini onunla yaşayabileceği bir zamanı bekleyen akıllı, modern kadındır.

    - ya da gerçekten çocukları sevmeyen, sinirleri hassas, sakin bir yaşamı tercih eden, kendini seven, rahatına düşkün, modern kadındır. kime ne?

    - damızlık olmakla sevgili olmak, sevilen olmak, eş olmak arasında tercih yapması gerektiği söylendiğinde kendisi olmayı tercih eden, kişilikli kadındır. (bkz: baba olmak ya da olmamak/@guinevere)

    her ne olursa olsun, neden olursa olsun haklı olan kadındır. beğenmeyenin küçük oğluna almamak konusunda özgür olduğu kadındır...
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap