8 entry daha
  • iletişim yayınları'nın tanzimat'tan cumhuriyet'e türkiye, cumhuriyet dönemi türkiye ansiklopedileri ile birlikte çıkarmış olduğu olmazsa olmaz kabilinden üç ansiklopediden biridir. 1988 tarihlidir. yazar kadrosunda dönemin yerli, yabancı önemli isimlerinin yanısıra sonradan ünlenecek yazarları da barındırır.
    meydan larousse okur gibi yatmadan önce yarım saat modunda okunursa uykunuzu kaçırabilir. o yüzden diri bir bilinçle okumak gerekir.

    ankara sakarya'da türk-iş'in karşısında köşk iskendercisi'nin altındaki birleşik kitabevi'nde satılıyor halen, 400 milyon civarı bir fiyatı var, hiç fena bir rakam değil. kafadan 350 ye kapatılır. taksitle de satışı var üstelik.
    aramaya inanan ben, 120 miiyona almıştım vakti zamanında. param çıkışmamıştı da başka bir yerden aldığım elimdeki kitapları çıkışmayan paraya karşılık takasa sokmuştum.
    yani sosyalizm ve toplumsal mücadeleler ansiklopedisi'ni tam da olması gerektiği gibi kullanım değeri üzerinden aldım, değişim değeri üzerinden pazara girmiş diğer kitapları da çıkışmayan paraya karşılık takas malzemesi olarak kullandım.

    cumhuriyet dönemi türkiye ansiklopedisi'ni ise, 1-3 milyon aralığında aldığım; amentüleri sert yapmak, sert durmak ile sert ve aşırı dayanıklı vatanseverlik meselleriyle yüklü mütekait paşaların 'bu vatan nasıl kurtulur' kitaplarıyla, emekli olunca tarihe sardıran mühendislerin kimsenin bilmediği bir sır peşinde kalan ömürlerini heder ederek yazdığı kitaplar ve de envai çeşit komplo kitaplarından oluşan 30'a yakın kitabın üstüne bir miktar para vererek aldığımı, tanıl bora duysa sanırım bir kahkaha patlatırdı.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap