• büyük bir keyifle izlediğim dardenne kardeşler film.
    --- spoiler ---
    belçika vatandaşı olmak bir keşle evlenen lorna'nın hikayesi. lorna belçika vatandaşı olduktan sonra hem bu kumpası organize eden mafyaya karşı borcunu bir rus bir adamla evlenip onu belçika vatandaşı yapacak hem de para biriktirip sevgili ile beraber hayal ettikleri kafeteryayı açacak parayı biriktirecektir. keş rolunu oldukça başarılı bir şekilde kotaran jérémie reniernin öldürülüp lorna'nın rus ile evlenmesi pürütsüz şekilde yoluna koyulacakken keşin lorna'da uyandırdığı annelik duygusu durumu bambaşka yerlere çekilecektir.

    lorna'nın annelik, suçluluk , şefkat duygularının şekil değiştirilmeleri dardenne kardeşler tarafından seyirciye çok başarılı bir şekilde verilirken, arta dobroshi lorna rolünü başarılı şekilde kotarıyor.

    film olması gerekeni duygu sömürüsüne alet etmeden başarılı şekilde verirken, filmin sonu bir türlü kotarılamıyor. film sonu uzadıkça tuhaf yerlere geliyor,anlamsız bir finalle noktalanıyor. normal hayatta mafya daha sert ve fütursuzken burada tuhaf bir sabır var belki karşılıklı bağımlılıktan ya da insanların kolay harcanabilir olmamasından. son dışında gerçekten keyifli bir zaman vadeden bir film. seyredilesi ve lezzetli
    --- spoiler ---

    http://www.imdb.com/title/tt1186369/
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap