4 entry daha
  • geçmiş günlerde ufak bir biçimde başımda peydah olan hastalık.
    aslında tam olarak öyle miydi değil miydi onu da anlamadık ama derhal teyzemin şefkatli ellerine teslim ettik kendimizi. yatmadan önce sarımsakla boşluk kalan yüzeyi iyice ovaladık. kafadaki boşluk pembeleşip kızarıncaya kadar tatbik ettik sarımsağı. sonrasında gördük ki yavaş yavaş açık kalan bölgede gür, sağlıklı, ipeksi simsiyah saçlar çıktı. biz de bu tedavi sürecinde çocukluğumuza tanıklık eden, dedemlerin karşı komşusu mevlüt amcayı anmadan edemedik. bu hastalığın doktoruydu mevlüt amca. eski bir bekçi emeklisiydi, sürekli kahverengi görev kıyafetleri, boyalı saçları, sağa sola sataşan alaycı tavırlarıyla baskın bir karakterdi. 3 kızı ve eşiyle birlikte çok temiz evlerinde dışardan bakıldığında çok mutlu mesut yaşarlardı. sürekli kapı önlerine çıktıklarında eşi ve kızlarıyla birlikte görürdük kendisini. yoldan geçenlere sorardı, "sen günde kaç bardak çay içebilirsin" diye. asıl gayesi, cevap verenin bir seferde kaç gittiğini öğrenmekti. cevabın rakamsal büyüklüğüne göre kahkaha şiddeti artardı, dedemin de "tövbe tövbe" serzenişi... ama yine de iyiydi bu adam. o sıkıcı aydın tatillerini biraz olsun renklendirecek, sıcak günlerin akşamüzeri kapı önünde oturmalarımızda biraz moraldi.

    bir şekilde bu saçkıran illetine çare bulmayı öğrenmişti mevlüt amca. aydın'ın köylerinden, merkezinden her yerinden çare aramaya gelirler, kafalarına sarımsak sürüldüğünü bilmeden giderlerdi. zira bu mucizevi sırrı kimseyle paylaşmazdı. çok kişinin hayır duasını ya da ne bileyim iyi dileklerini almıştır diye tahmin ediyorum. "kafana sarımsak sür" demek yerine adamları ayağına çağırmak belki biraz kötü dileği hakedebilir ama iyi dilek olsun, 20 yıl olmuş. bekçi maaşı yetmeyip bir altın yumurtlayan tavuğu kesmemek istemiş olabilir. ola ki mevlüt amca'nın bu tedaviden yıllar önce faydalanmış, sonra da bu acı gerçeği buradan öğrenmiş olan varsa, gelsinler, paralarını ben iade edicem.

    meraklısı için not: bu entry mevlüt amca bu diyardan göçmüş gibi okunmuş olabilir. hala bu hayatta olsa da kendisi bu tedaviyi sürdüremeyecek kadar rahatsızdır.acil şifalar dileklerimizle.
126 entry daha
hesabın var mı? giriş yap