2 entry daha
  • trt'nin yeni yarışmasıdır. *

    türkülere olan aşkımdan oturdum izlemeye başladım. bir daha izlemeye sabrım olacağını hiç sanmıyorum. bir-iki sorum olacak trt yetkililerine: çok merak ettim, türkü yarışması jurisinde zerrin özer'in ve aykut ışıklar'ın ne işi var allahaşkına? ortalama bir türkü dinleyicisinin bile türküler hakkında bu iki kişiden daha doğru değerlendirmeler yapabileceklerine inanıyorum; daha fazla türkü bilgisine sahip olabileceklerine inanıyorum hiç değilse.
    biri kafa bi milyon sanki, yükünü almış da gelmiş programa, illa ki gülecek, illa ki uzun uzun anlatacak, lafı dereden tepeden dolandıracak, başta ne dediğini unutacak, hazır eline canlı yayın fırsatı geçmiş anlamsız gülüşünü yetmiş milyona ulaştıracak, diğeri de "aman ha gençler bu vaziyet iyi, meşhur falan olursanız bozmayın kendinizi" alt metniyle illa ki olaya magazinel bir boyut katacak.
    zerrin özer konuşmasın şarkı söylesin. onu biz öyle sevdik, sevmeye devam edeceğiz. ama türkü yarışmasında jüri üyesi olup sinirlerimizi oynatmasın. biz onu güçlü sesinden şarkılar dinlerken sevdik. öyle kalsın.
    bu yarışma jürisinde bülent ersoy muadili bir üyeye ihtiyaç duyulduğundan , bülent ersoy kadrosundan girdi anlaşılan jüriye.

    bir soru daha: koca trt olarak sunucu sıkıntısı mı çektiniz? ya da biraz eğlenceli laflar söyleyecek, arada düzeysiz de olsa iki espri patlatacak bir adam mı gerekiyordu sunucu olarak? kadir çöpdemir bu programda çok sırıtıyor.
    ha, şu olabilir belki; zerrin özer'i toparlasın, az konuştursun diye bulunuyor olabilir. bu mantıklı bak.

    hande subaşı güzel bir kadın. tamam. o kadar... en azından anlamsız konuşmamaya çalışıyor. başlangıç için iyi ama konusu "türkü" olan bir yarışmada daha sonra nasıl bir performans gösterir göreceğiz. (ben seyredemem bir daha sanırım, izleyenlerden sorarım)

    aha şimdi duydum: "ben pek anlamam türkülerden sadece detonelere bakıyorum" gibi bi laf etti zerrin özer... iyi aferin!

    tabii bütün bunlar arasında diğer jüri üyelerinden olan orhan hakalmaz açıklamalı türk halk müziği dersi vermeye çalışıyor hem yarışmacılara hem de jüride yama gibi duran diğer * iki üyeye . k.ç.'nin en zorlandığı anlardan biri de bu oluyor zerrin özer'in sinir bozucu gülmeli tiradlarını durdurma çabaları ile birlikte.
    orhan hocam -kadir çöpdemir ipin ucu kaçtığında aşşşırı bir saygıyla böyle diyor- bazen uzatıyor, iki cümle öğretsem bile kardır diyesi var. arada hamasi laflar etme telaşını ne ola bıraksa da itici olmasa. türküler konusundaki bilgisine eyvallah, lafım yok ama hamaset olmasın yahu! olmasın!
    gerçi ben ne diyorum ki şimdi; kurum trt, iktidar akp

    hülasa: nerdeyse adamı türküden soğutacak bir türkü yarışması. sakil bir tarafı var. türkülerin hatrına avans versem mi programa bilemedim şimdi.

    not 1: gülşen kutlu'ya lafım yok.
    not 2 : azerbaycan'dan katılan türkücü "kızılgül" harikaydı, çok da şirin bir türkü söyledi. takıldı dilime: gence'de bir kız varımış, güneşe sen doğma deyirmiş, men parlaram, ışıram... kuşa sen uçma men uçaram deyirmiş... (tam böyle değildi sözleri ama buna benzer şirin mi şirin sözlerdi)

    düzeltme: imla bakımından
    gene düzeltme: çatlamak üzereyim; sus zerrin özer allahaşkına sus! türkülerin hangi yöre olduğunu bilmemek ayıp değil ama hem bilmeyip hem de sallamak ayıp oluyor yahu!

    -güzel bir eskişehir türküsü, ha ? hı? değil mi? istanbul muymuş? hı? öyle mi?
    (allahın adını verdim bak, bilmek zorunda değilsin tamam.ama iki dakka sus ya...)
150 entry daha
hesabın var mı? giriş yap