3 entry daha
  • başrolde paul newman, orson welles ve joanne woodward'ın olduğu, oyunculukları ile öne çıkan 1958 yapımı keyifli bir film.
    orson welles' in performansı ve yeşilçam filmlerini anımsatan hikayesi ile kendisine inanılmaz bağlıyor. en iyi performansı değil ama zengin, hatta tüm kasabanın
    sahibi bir adamı canladıran orson amcama hayran olmamak elde değil. film boyunca ekranda o olsun istedim; o mimikleri, yerinde harlanıp sönen bir alev gibi diyalogları bizlere ağa babayı hissettirdi.
    newman ise bildik uyumsuz rolünde. atleti ve baklavaları ile ortada gezip yine deli laflar ediyor.
    filmde çalıştığı çiftlikte kovulup "nereye gidersen git, yeter ki git" denilen quick isimli çiftçi bir delikanlının rastgele bindiği bir otomobille rastgele bir kasabaya gelip oranın en zenginin çiftliğinde çalışmaya başlamasıyla gelişen olayları izliyoruz.
    bu zengin adamın servetini bırakmayı güvenmediği salak bir oğlu ve bir türlü evlenmekten gözü olmayan bir de kızı var. "benim oğlanın bana torun vereceği yok, en iyisi şu " rahibe"yi evereyim der ve olaylar gelişir...
    finali fazla havada kalıyor; süresi yarım saat daha uzatılıp sağlam bir final yapılsa kızgın damdaki kedi gibi olabilirdi.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap