15 entry daha
  • yine hortlayan bir zararlı.

    geçen sene sarıyer 'de ki evde her gün süpürgeyle temizledigim bu yaratıklar bu sene de kilyos'ta taşındığım evin bahçesine çöreklenmiştir. bu başlığa ilk giri 2015'te girilmiş. bazı bilgiler de 10 yıl önce gürcistan'dan karadeniz'e getirilen fidelerin içinde geldiği, 2 sene önce de çayırbaşındaki çay paketleme fabrikasından istanbul'a yayıldığını söylüyor. yıl olmuş 2022, covid e aşı bulmuşuz ama bu sikik zararlıya kimse çare bulamamış. ufacık bahçede önce vişne ağacında tüylü garip bir şeyler yüzlercesi olarak belirdi. şimdi de o kelebeğe benzer ama çekirge gibi zıplayan; hem sizi ısıran hem de sebze meyvelerin özsuyunu emerek tüm emeklerinizi çöpe atan bir yaratık haline geliyor.

    bahçede 5 tane meyve agacı, 9-10 tane biber, yine bu kadar fasulye ve domates var. kendi bahçem diye tezek falan bulup buralarda organik diye kendimce eğleniyorum, toprakla uğraşıp dinleniyorum. hele bir de kafanız güzelken öyle bir odaklanıp kafanızı toprakla boşaltıyorsunuz ki, efsane güzel!

    ben kıç kadar alanda büyük ihtimalle mahsülümün yarısını kaybedeceğim. bütün hayatı buna bağlı olan çiftçinin başına geldiğinde kim suçlayabilir onları ilaçlama yaptıkları için?

    sayısını bilmiyorum ama bu memlekette ziraat fakülteleri var mühendisler var! yine bugün ayçiçeği için bir başlık açıldı istilacı tirtillar için.

    ilaçlama yapanlar ve bunu onlara mecbur bırakanlar yüzünden ve en boktan ilaçlı gıdaları iç piyasaya sürenler yüzünden bir gün geberip gideceğiz. belki de ilaçlama yapamayanlar yüzünden de ürünlerin hepsi çöp olacak ve fahiş fiyatlarla satılacak.

    help!
    sonbaharda bahçeyi zirai ilaç ile ilaçlasam; yazin alacağım ürüne etki eder mi? toprakta birikip köklerden ürüne geçer mi? var mi bu pisliğe bir çaresi olan. yesillendiriniz. pls.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap