7 entry daha
  • ''git, yardım et ona.. allah aşkına..''

    ülkesinde çok sevilmesine rağmen uluslararası sinema çevrelerinde fazla bilinmeyen yönetmen reza mirkarimi'nin içe işleyen aile trajedisi.

    hikaye anlatmak yerine karakteri anlatmasıyla diğer ülke sinemalarından başkalaşan iran sinemasının son dönemdeki incilerinden. başrolündeki antikahraman ''saf kötü'' - ki iran sinemasında kolay rastlanan bir karakter değildir bu - celal'i canlandıran hamed behdad'ın harika performansıyla sürüklediği ''şirin kalesi''; ahlaksız, hatta adi bir erkekliğin bir aileye ne kadar çok zarar verebileceğini göstermesiyle, meleksi baş karakterleriyle nam salmış olan iran sineması içinde de başkalaşıyor.

    antalya film festivali'nde iki altın portakal kazanan, düğümünü ve esrarını son sekansına kadar saklamayı beceren, bunu becerirken de seyircisinin merakını en üst düzeyde tutmayı başaran ghasr-e shirin, 6 ve 8 yaşındaki çocuk oyuncularının inanılmaz tatlılığı ve duyarlılığıyla, filmde hiç görünmemesine rağmen filmin gizli ana karakteri olan şirin'in anneliği, yaşam enerjisi ve yetiştirdiği çocukların celal gibi toksik bir babayı bile kurtarabileceğine ve içindeki iyiliği bulup çıkarabileceklerine olan merhametli inancı ile de benzersiz bir film.

    dünyanın en incelikli sinemasından incecik ruhlu bir verim.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap