8 entry daha
  • eski mısırlılar için ölüm mevcut değildi, sadece başka bir dünyaya geçiş vardı ve bu kitap da onların yol göstericisiydi. bu papirüs sayesinde ikinci isimlerini, ebedi adlarını, hiçbir zaman unutmayacaklardır. bu sihirli isme sahip olmaksızın kimse öbür dünyada yaşayamayacak, onsuz hiçbir tanrı onları temize çıkmışlar arasında saymayacaktır. ölüler kitabı sayesinde elephntine'nin kasırgalar tanrıçasının dört testisinin isimlerini saymak*, vadi engereğinin nefesini fark etmek, ufukta bir skarabe* şekliyle canlanmadan evvel güneşin yeraltı dünyasında her gece aldığı 37 şekli tanımak kolaydı.

    ölüler de diriler kadar, karanlıkları açan, her günün ışığında nil'e şarkı söyleten koç başlı güneşi yüceltmeyi bilmelidirler ve bu kitap onlara bunu da gösterirdi.

    eğer bu kitabın derin anlamlı sözlerini iyi bilirlerse, ruhun tartılışı olan, onları bekleyen bu korkunç sınav boyunca savunmalarını takdim edebileceklerdir.

    mısır, mısır mitolojisi, eski mısır, rutinleri… hepsi çok değişik ama insanı içine alan konular. insan merak etmeden duramıyor!
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap