5 entry daha
  • fotoğrafçılık adına ilk göz ağrım değilse de, en uzun süre kullandığım fotoğraf makinesidir. halen evimin bir köşesinde tekrar kullanılacağı günü beklemektedir ama sanırım evimin diğer bir köşesinde bulunan antikaların yanına sergiye dizilmekten başka bir kullanım imkanı kalmamıştır bu dijital ortamda. sağlam, dayanıklı, pratik, harika bir makine idi, bir adet 50 ve bir adet de 16*-200 objektif kullanmış idim.

    "program" özelliğinden dolayı, diyaframı ve enstantaneyi otomatiğe, netliği de sonsuza alıp gayet güzel anlık* fotoğraflar çektiğim olmuştur. hatta bol güneşli havalarda diyaframı iyice kısıp, netlik ayarını sonsuzda bırakıp, hiç netlik ayarlamadan başarılı yakın çekimlerim olmuştur. tabi bu kadar uğraşacak idiysen bir bas çek makina alaydın diyecekler olabilir, hayır efendim, en umursamaz slr çekimi dahi bas çeklerden bin kat iyiydi, iyiydir.

    şimdi bakıyorum da, omzumda çanta, çantada 16-200 objektif, duruma göre fotoğraf çekmeden önce üşenmeden onu çıkar bunu tak, aman film bitti, film değiştir, öğrenci halinle günde bir makara film harca, sonra nasıl bastıracağım diye hayıflan... feci bir şeymiş.

    bu arada, her ne kadar fotoğraf derslerinde çoğunlukla bu makineyi kullanmış isem de, ilk göz ağrım modelini hatırlamadığım zenit ile çok daha net fotoğraflar çektiğimi belirtmek boynumun borcudur.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap