6 entry daha
  • bu kitabı okumak bana çok şey kazandırdı. romanlardan tarih öğrenemezsiniz bunu baştan belirterek kendi üzerimdeki etkilerine hafifçe değineceğim.

    sabbah o kadar zeki bir adamdır o kadar hırslıdır ki kendisini zaaflardan arındırmış ve insanların zaaflarını kullanarak muazzam bir güce kavuşmuştur. günümüzde nasıl ki siyasi bir güruh insanları belli kesimlere düşman keserek oy devşiriyor ve buna rağmen türlü bokları nasıl yiyorsa hasan sabbah da öyledir işte. yani tarihin tekerrür edişine tanıklık edersiniz.

    seçtiği militanları hiç cinsel ilişkiye girmemiş bireyler olmalı bu kendisinin en başta aradığı şarttır. neden mi? çünkü onların en aç olduğu zaafları cinsellik olacak ve bunu onlara karşı farenin peynire uzanış gibi kullanacaktır. zavallı cinsel deneyim yaşamamış inançlı militanlar hem cennet arzusuyla yanıp tutuşmaktadır hem de içgüdüsel olarak cinsel birleşmeye ihtiyaç duymakta. onlara verilen uyuşturucu madde ile bilinçleri kapalıyken bakire kızların olduğu gizli bir bahçeye taşınması sağlanır. militanlarımız ilk defa cinsel ilişkiye girir ama birlikte olduğu kız da bakiredir ve tam da cennet tasvirlerinde bahsi geçen kızlar gibidirler. bu militanın inancını sarsılmaz şekilde güçlendirip çelik gibi hiç bir şeyin işlemeyeceği hale getirir böylece şeyhine karşı üstün bir sorumluluk hissine kapılarak verilen görevi "ölümü pahasına" yerine getirir. suikastler böylece başarılır olur.

    neyse ibni tahir isimli baş kahramanımız romanın sonuna doğru uyanır her şeyin farkına varır ve ibn sabbah'a gelerek hesap sormak ister. sabbah zeki biri ve tahiri yine kandırır :)
    şu tarz bir kaç cümle sarfeder;
    "insan doğasına bak erkek kadınların nesinden hoşlanıyor? yağ bezeleriyle dolu iki meme ve yağlı bir delik için yapamayacağı şey yok"

    aman tanrım! bu cümleyi bir romandan okumak... tamam abaza veya sapık değilim zaten normal bir insanım ama bu cümleleri romandan okuyup bu cümlelere hak vermek. detaylıca anlatmayacağım herkes kendi istediği gibi veya kapasitesi dahilinde algılamalı çünkü.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap