5 entry daha
  • dolardan hizli yukseliyor serefsiz.

    yeni "macallan effect"imiz hayirli olsun, yakinda bu guzel damitimevinin viskileri de içilmek için degil sadece spekulasyon ve koleksiyon amaçli alinacak.

    85 pound resmi çikis fiyatli local barley 10 / 2021 daha çiktigi ilk gun official retailer'larda 140 euro'dan asagi satilmiyordu, zaten el suremedigimiz gibi ikinci el piyasasinda 1000 euro fiyat biçiliyor, açik arttirma sitelerinde 500-600'e gidiyor.

    birkaç ay once son entry'yi giren arkadas cask strength 12'nin son surum tadim notlarini paylasmis, ben daha bu siseyi canli kanli gozumle goremedim, sikça alisveris yaptigim retailer bile yaklasik 80 euro çikis fiyatli siseyi 230 euro'ya satiyordu. siktiri çekip bir daha gelmiyorum dedim.

    soyle bitireyim : yilda yaklasik 80-100 arasi (kendi alimlarim, ikram veya toplu tadim gruplarindakiler dahil) çesitli viski tadiyorum, iki senedir herhangi bir springbank tadamadim. klasik 10 ve 15 senelikleri bulunuyor (senelik degisimler olsa bile bin kez içtigin seyi bir daha neden alasin?) ama 18 yilligi bile hype oldu, herhangi bir limited edition'u ise artik ruyada anca gorurum diye dusunuyorum.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap