8 entry daha
  • bu 27 mayıs darbesinde ceplerini doldurdular diyenlerin kaynağı neymiş çok merak ediyorum.

    cemal madanoğlu bütün subaylara yemin ettirmiştir "hiçbir makam mevki almayacaksınız, kabul etmeyeceksiniz" diye. az daha subaylar tarafından bakanlık alma ihtimali olunca, toplantıda masada kendisinden üst rütbeliler varken bile subaylara dönüp:

    "bre köftehorlar! sizin hanginiz maliyeden, hanginiz ticaretten, hanginiz iktisattan anlarsınız? menderes de böyle yaptığı için bu duruma geldi."

    demiştir. darbeden hemen sonra da söz verildiği gibi seçime gidilmiştir ve hükümet teslim edilmiştir. böyle ezbere konuşan insanları gördükçe şaşırıyorum. ben burada darbe övgüsü yapmıyorum yanlış anlaşılmasın. yukarıda "ceplerini doldurdular" gibi bir laf geçiyor, ona cevap veriyorum.

    cemal madanoğlu darbenin nedenini şöyle anlatıyor:

    "karşı devrimcilik iyice tırmanmış durumda. partizanlık, almış yürümüş. parti diktatörlüğü öyle. ekonomik durum şartları tamamlıyor. bu sırada, oldu olacak derken, en çok milleti gayrete getiren bardağı taşıran damla dediğim, demokrat parti kalktı bir tahkikat komisyonu kurdu. çok körlemesine gitti. ihtilali asıl yapan biz değiliz aslında, onlar yaptılar."

    burada demokrasi diye ağlayanlar, demokrat parti'nin kurduğu tahkikat komisyonuna bir baksın derim. neymiş, üyeleri kimlerden oluşuyormuş, amacı neymiş. yani elimizde yazılı olsun görsel olsun kaynaklar var, sabit bir tarih var, bu kadar uydurmayı nasıl başarıyorsunuz?

    edit akbayram: şurada da bir suser arkadaşımız iyi anlatmış (#137965273)

    edit2: yuzyirmiyedi adlı suser arkadaşımız bana ulaştı. aynen aşağıya iletiyorum, durumu olanlar boş geçmesin...

    "burada bir bebek kardeşimiz yusuf eren gostak sma tip 1 ölümcül kas hastası. valilik izinli bağış toplanıyor. valilik sorgu no 22-1532 ."

    sosyal medya hesapları:

    instagram
    twitter
    taplink
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap