1 entry daha
  • hayli rafine zevkleri var; eğlenceye düşkün olduğu gibi sanatı, bilimi falan deli gibi seviyor, sevdiriyor. adeta bir filozof kral. savaşma seviş modu iyi hoş da yanlış zamanda yanlış yerde olunca, işte o fena ...

    dört tarafı düşmanlarla dolu bizans'ın imparatoru olan konstantinos monomakos tahmin edin napıyor: muş malazgirt bölgesindeki yaklaşık 50.000 kişilik ermeni ordusunu dağıtıp bu askerlerin, bedelini ödemeleri durumunda askerlikten ömür boyu muaf olmalarına imkân tanıyor. bunu niye yapıyor? çünkü konstantinopolis'te saray eğlencelerine akıtmak için paraya ihtiyacı vardır ve nitekim buluyor da böylece parayı!

    at üstünde dört nala giderken çift okey atabilecek kabiliyette adamların, içeri dalmak için fırsat kolladığı bir anda koca orduyu dağıtarak imparatorluğun birinci savunma hattının ağzına sıçan konstantinos monomakos, bu ultra ferasetiyle!, anadolu'nun kapılarını gerçek anlamda türklere açan esas kişidir aslında. 1071'den 16 yıl önce öldüğü için bunu tabi görememiş. gerçi neyi görmüş ki zaten, öngörü sıfır adamda!
hesabın var mı? giriş yap