252 entry daha
  • ahmak orospu çocukları ahmaklıklarını bu aralar yoğun biçimde sergiledikleri için bu başlığı hortlatma ihtiyacı doğduğunu hissediyorum.

    bakın embesil piçler, geri zekalı dinciler, ifade özgürlüğünün sınırını kendi hassasiyetlerine göre çizmeye çalışan geri zekalı amcıklar; ifade özgürlüğü, ifadeleriniz başkalarına zarar verdiğinde kısıtlanır. o da ne zaman olur? birini tehdit ettiğiniz zaman olur mesela. veya belirli gruplara ayrımcılık yapıyorsanız olur. birileri alınıyor, üzülüyor, bilmemne oluyor diye dinle dalga geçmek ifade özgürlüğü kapsamının dışına çıkmaz. her türlü dinle dalga geçmek serbesttir. hahaa ineğe tapıyorlar diye hindularla canı sıkıldıkça dalga geçen herhangi bir müslüman'ın başına herhangi bir iş geldiğini gördünüz mü? göremezsiniz çünkü bunu yapmak ifade özgürlüğüne aykırı değil. müslümanlarla, onların diniyle ve tüm diğer inançlarla taşşak geçmek de sonuna kadar serbest. medeni hukuku olan yerde bunu kanunla falan engelleyemezsiniz. batının her yerinde insanlar dilediklerince istedikleri inançla dalga geçiyor. bu "dinle dalga geçmek ifade özgürlüğü değil" diye kafasına göre başkasının ifade özgürlüğünü sınırlama gevşekliği, islamcı yobazlığının bir yansıması sadece.

    islamcı yobazı hadi neyse, bu gerzeklerden özgürlük konseptini anlamasını elbette ki beklemiyoruz, o kadar kafaları bassa zaten yobaz olmazlar ama rakılı fotoğrafa "kadir gecesi özel" yazdılar diye birilerinin yaptırıma maruz kalmasını onaylayan ve o kadar da yobaz olmayan diğer insanları buradan uyarıyorum: arkadaşlar, ifade özgürlüğü denen şey tam olarak bu yobaz dalyaraklar x diyemezsin, y yapamazsın, benim dinime saygısızlık ediliyor falan diyerek kafa kesmeye, karikatürist öldürmeye falan kalktığı için mevcut olan bir kavram. ifade özgürlüğü, embesil piç kurusunun biri kendisine saygısızlık yapıldığını hissettiği için başkalarının konuşmalarını kısıtlayamasın diye oluşturulmuş bir kavram. dolayısıyla buradan anlamanız gereken şu: yapılan şeyi yanlış buluyor, beğenmiyor, gerçekten de saygısızlık olarak görüyor olabilirsiniz ama sizin bir şeylerden hoşlanmamış olmanız onlara yaptırım uygulanması için yeterli sebep değildir ve olmamalıdır da.

    siz atatürk'ü çok seversiniz, o yüzden ondan örnek vereyim; atatürk'ün bahsettiği muasır medeniyetler seviyesinde şu anda her türlü dinin içinden geçmek serbest arkadaşlar. muasır medeniyet seviyesi istiyorsanız bunun en önemli koşullarından biri de ifade özgürlüğü. bu ifade özgürlüğünü gerzek dincilerin "saygı" anlayışının insafına bırakırsanız ortada herhangi bir medeniyet falan kalmaz. bu kadar aptal olmayın. özgürlüğü savunun.

    edit1: "ifade özgürlüğüm var diye karşı tarafın inanç özgürlüğüne tecavüz" edemiyormuşuz arkadaşlar. ulan gevşek, benim rakı paylaşımım senin hangi özgürlüğünü kısıtlıyor? oruç mu tutamadın? camiye mi gidemedin? namaz mı kılamadın? başörtünü mü takamadın rakılı paylaşım görünce? barlara gidip tebliğ mi yapamadın? özgürlüğü kısıtlayan kendileri, bir de utanmadan yüzsüz yüzsüz başkasının özgürlüğüne tecavüz edemezsin diyorlar. ortada bir özgürlüğe tecavüz varsa bu özgürlük ifade özgürlüğüdür. rakılı bilmemneli paylaşım yapmak kimsenin hiçbir özgürlüğüne müdahale değildir, hiç kimseye hiçbir zararı yoktur, sonuna kadar da ifade özgürlüğü kapsamındadır.

    edit2: bir kısım yobaz "o zaman ben de senin ananı bacını" şeklindeki zeka dolu argümanıyla dm'ye yüklendiği için şunu da ekleyeyim: arkadaşlar, birinin şahsına ve doğrudan onu hedef alan, ona direkt mesaj olarak gönderilen ifadeler, ifade özgürlüğünün kapsamı dışına çıkabilir. yani elbette ki bir müslüman'a "bina yapmışsınız etrafında dönüyorsunuz kekolar hahaa" diye mesaj atmak ifade özgürlüğünün dışında kalabilir, bu taciz olarak da değerlendirilebilir, zira orada şahsı hedef alma vardır. ben burada bireyleri hedef alıp sözle taciz etmekten bahsetmiyorum, ortalığa yapılan ve hiç kimseye hakaret veya herhangi bir olumsuz görüş dahi içermeyen bir paylaşımdan bahsediyorum. milletin akrabasına sövmekle alakası bile yok.

    edit3: küfürlerin kendinize uyduğunu düşünmüyorsanız üstünüze alınmayın arkadaşlar, kimsenin şahsına küfretmiyorum.

    edit4: çoğu mesaja cevap vermeye çalıştım ancak mesajların ardı arkası kesilmediği için artık devam edemiyorum, kusuruma bakmayın. destekler için teşekkürler, dümdüz söven arkadaşları da sövgülerini fikirlerle desteklemeye davet ediyorum.

    edit5: yağmaya devam eden onlarca mesajın arasında sıklıkla atatürk bahsi açıldığı dikkatimi çekti. "atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkında kanun" saçma sapan ve kaldırılması gereken bir kanun. siyasal islamcılar yapmaya kalksa laikliğe savaş açmışlar gibi algılanıp büyük bir kutuplaşma ve düşmanlık yaratacağı için ben şu anda yapılmasını makul bulmuyorum ama siyasal islamcılar dışında bir grup iktidara geldiğinde yapması gereken ilk işlerden biri, medeni hukukla hiçbir şekilde bağdaşmayan bu kanunu yürürlükten çıkarmaktır. herkes kendi değerlerinin alaya alınmasının ifade özgürlüğü kapsamına girmesi gerektiğini kabul etmelidir. tabii atatürkçülerin bu konudaki önceliği, fransa'daki karikatüristin kafasını kesmek ve metroda bomba patlatmak gibi eylemlere girişen yobaz islamcı tayfaya göre biraz daha geride kalmaktadır ama herkesin kendisine batırması gereken bir çuvaldız mevcuttur.
1134 entry daha
hesabın var mı? giriş yap