9 entry daha
  • pokemon go'nun geliştiricisi niantic'in taze duyurusunu yaptığı yeni mobil oyunu. yakın bir tarihte soft launch şeklinde piyasada olacak. muhtemelen yeni zelanda, avustralya gibi okyanusya ülkelerinin mağazalarında olur, apk bulur deneriz.

    yapılan açıklamadan anlaşıldığı kadarıyla adına peridot veya kısaca dot denilen sanal evcil yaratıkların bakımını üstlendiğimiz bir oyun olacak. sanal bebek, sanal hayvan oyunları vardı eskiden onun gibi. bakma, büyütme, besleme gibi işler. mobil oyun örnekleri de vardı diye hatırlıyorum. e bunun farkı n'olacak peki?

    n'olsun, niantic'in mobil oyunlarındaki alâmetifarikası olan artırılmış gerçeklik tabanı tabii ki. dotlar için gerçek zamanlı haritada bulacağımız bir takım geliştirme veya belki de dövüştürme öğelerini/itemlerini toplamak hedef olacak. pokemon go'daki pokemon toplama işi gibi. hatta bu oyunun direkt pokemon go buddy sisteminden esinlendiğini bile düşündüm. yani çıkış noktası olarak değil ama ulan bu buddy sistemini niye oyun yapmıyoruz demiş olabilirler.

    niantic'in çıkardığı tüm ar tabanlı oyunları oynamış biri olarak bunu da denerim muhtemelen. maksat yürüyüşlerime oyalanacak bir şey bulmak. pogo'nun sarmadığı anlarda kurtarıcı olur belki bana. ha belki de wizard unite isimli dandik iş gibi olur ve mobil oyun çöplüğünde yerini alır. ilerleyen zamanlarda editlerim burayı.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap