417 entry daha
  • bildiğimiz sevdiğimiz rock'ı 2000'ler ve sonrasında temsil eden en önemli gruplardan biriydi. modernlik ayağına elektroniğe hiç kaymadı, kolaya kaçmadı. kabiliyetli müzisyen olmak, yaratıcılık çok ön plandaydı. bütün kayıtlarında gitardaki pick up seçiminden davul vuruşlarına kadar her şeyi net bir şekilde duyabiliyordunuz. bunların üzerine bir de anlamlı, dolu dolu şarkılar yazıp fan'larıyla samimi bir iletişim kurmuşlardı.

    foo fighters aslında dave'in tek kişilik projesi olarak başlamıştı. kurt'un ölümünden sonra dave üretken olup kafa dağıtmak amacıyla aşağı yukarı tüm enstrümanları kendisinin çaldığı bir demo albüm kaydetti. sonra bu demo bir takım insanlara dinletildi ve foo fighters doğmuş oldu.

    taylor ise 97'de foo fighters'ın ikinci albümü kaydedilirken gruba katıldı. zaten o albümde davulların nasıl coştuğunu ve çeşitlendiğini görebilirsiniz. ama bu sadece taylor'dan kaynaklanmıyor ya da dave ilk albümde davulları kötü çaldığı için değil. grupta şahane iki davulcu olunca ve bu iki kişi çok iyi anlaşınca ortaya böyle güzel bir sentez çıktı sanırım.

    ama işte taylor aramızdan ayrıldığı için işler değişecek muhtemelen. çünkü gördüğüm habere göre şu an turneyi iptal etmişler. çok yakın bir arkadaşı kaybettikten sonra bu anlaşılabilir bir durum ama sahnedeki o coşku ve arkadaşlık hissi ne olur bilmiyorum. ha dave yine ileride çıkar konser verir, albüm yapar. çünkü adam çok seviyor müziği ve izleyicileri. yine de taylor ile birlikte grubun bir dönemi kapandı diyebiliriz.

    gerçekten çok üzgünüm.
51 entry daha
hesabın var mı? giriş yap