5 entry daha
  • iş dünyasında son zamanlarda gittikçe popüler olmaya başlamış kavram. gerek sektör devlerince ezilmenin önüne geçmek, gerek sıkı medya ve devlet takibinden korunmak, gerekse yöneticilerin zamanlarını boş işlere harcamasının önüne geçmek için kullanılır.
    gereğinde şirketler bölünerek çok parçalı bir yapı haline geçerler, ürünlerin ayrı markalar altında ayrı pazarlama teşkilatları ile pazarlanması yoluna gidilir.

    kavramın zorlayıcı yanı, marka oluşturma gerekliliği olması drumunda ciddi zorlanmalarla karşılaşabilme ihtimalidir. bu yüzden daha çok reklama ihtiyaç duyulmayan profesyonel ürün ve hizmet üreticileri tarafından tercih edilmektedir.

    bir diğer zorluk ise paranızın havasını her yerde atamayacak olmanızdır. sizin onda biriniz kadar serveti olmayan herifler önlerinde son model arabalar parkedilmiş yalılarda oturup yatlarda gezerken siz herhangi bir şirket arabasından inip, üst-orta sınıf basit bir apartman dairesine yollanırsız.

    (bu arada; mesela çok okunan bir sitede bu kavramın tanımını yapmak bile tanımı yapan kişinin bu kavramın bir uygulayıcısı olmadığını göstermeye yeterlidir... tabii sonuna böyle bir açıklama yapmamış olması kaydı ile.)
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap