5 entry daha
  • başlık sahibi kendi linklediği kanal intro'sunu izlememiş sanırım.

    mark laita açıkça diyor ki bu kanal bu insanlara söz hakkı vermek veya onlara yardım etmek amaçlı değil. kanalın amacı aslında amerika'nın uyguladığı mevcut siyasi-iktisadi-sosyal sistem sonucunda ortaya çıkan bu zor hayatları gözler önüne sermek ve bu sistemin neden değişmesi gerektiğini insanlara yaşattığı acılar üzerinden ortaya koymak. durumu anlayıp kabul edip devletin bir şeyleri değiştirmeye gönüllü olmasını sağlamak. ileride böyle hayatlar yaşanmaması için ailenin ve toplumun daha düzgün rol modelleri çıkarmasına öncü olmak. kanalın ismi de zaten insanları düşürdüğü bu nokta itibariyle sistemin zayıf karnını oluşturan kitleyi temsil ediyor.

    duygusal devrimcilerin anlamak istemediği bir şey var ki bu ve bunun gibi işlerde resmedilen hayatları iyileştirmeye çalışmanın kanserli bir bünyeye ağrı kesici vermekten pek bir farkı yok. yardım edilebileceğinden çok daha hızlı bir oranda yenileri oluşuyor çünkü. ahlaki olarak yüksek bir noktada durup hatta asil bir motivasyonla böyle insanlara yardım etmek istemek elbette vicdanı rahatlatacaktır ama etkisi son derece yerel kalacaktır. büyük resim kursu kafası da olsun istemiyorum bir yandan ama bu insanlara ve hatta geri kalan bütün insanlara yapılabilecek en büyük iyilik; ilkesel, mutlak ve kökten biçimde sistemi değiştirmektir.

    bu arada sanatçının aslında bir fotoğrafçı olduğunu söylemekte fayda var. kanalın da aslında bir çeşit photo essay olduğu görüsüyle izlenmesi lazım.

    tanım: "inbred family - the whittakers" videosuyla daha önce deneyimlemediğim hislere beni gark eden kanal.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap