9 entry daha
  • bir pazar sabahı denk geldiğim western.

    yeni kalkmış dışarıdaki kar yağışına bakarken, yüzümü televizyona dönmem ile marlon brando'yu görmem bir oldu. trt'nin pazar sabahı western geleneğini devam ettiren trt2, geçen hafta elvis presley'li kötü filmden* sonra bu hafta harika bir seçim yapmış.

    (bkz: #117134514) no'lu entryde de yazarın dediği gibi; "sinema tarihinde onun kadar beyazperdeye yakışan ve duruşuyla, hal ve hareketleriyle yer aldığı sahnelere bu kadar hükmeden başka bir aktör var mıdır emin değilim." gerçekten de marlon brando'yu izlemek büyük keyif.

    film için gerekli şeyler zaten yazılmış. fakat benim dikkatimi çeken şey şu oldu; 1880'lerde vahşi batıda bir barda mona lisa tablosu olması eşsiz bir detaydı. sinema dünyasının zirvesi ile resim dünyasının zirvesi tek bir sahnede bir aradaydı. bugün internet sayesinde modern dünyada moda olan her şeyi anında görebiliyoruz. son dönemlerde van gogh ve basquiat eserleri sürekli olarak sosyal medyada paylaşımı yapılarak dikkatler üzerine toplanıyor. bu eserleri asya ya da afrika'daki ücra bir köşede duvarlarda görmek bu yüzden şaşırtıcı gelmez. fakat haberleşmenin zor olduğu bir dönem olan 19. yüyzıl vahşi batısında mona lisa tablosunun bir bar duvarında olması, bu tablonun dünyanın en meşhur tablosu olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap