5 entry daha
  • opera sanatçısı, bariton. kendisi ile birlikte konser verme şansına eriştiğim çok sevdiğim bir ağabeyim. fazıl say'ın nazım adlı albümünde üç selvi, pazar, davet ve yaşamaya dair adlı parçaları seslendirdi. 1961 yılında istanbul'da doğmuş, 1980 yılında ankara devlet konservatuvarı şan bölümü'ne girmiş, 1986 yılında konservatuvarın şan-şöhret aman pardon şan-opera yüksek bölümünü okul birincisi olarak bitirmiş.

    "mezun olduğu yıl ankara devlet operası'nda solist olarak kariyerine başlayan tercan, bu görevindeki başarı çizgisini yükselterek sürdürmektedir.

    1986 yılından beri evrensel ve ulusal opera repertuvarının önde gelen eserlerinde başrol üstlenen sanatçımızın yurt dışında verdiği konserler ve solist olarak ülkemizi temsil ettiği operalar yankı uyandırmıştır.

    tuncer tercan'ın yurt içi ve yurt dışında oynadığı opera rollerinden bazıları şöyle sayılabilir:

    ii trovatore'de "conte di luna", la traviata'da "g. germond", lohengrin'de "friederich", don giovanni'de "don giovanni", ii tabarro'da "michele", carmen'de "escamillo", sevil berberi'nde "figaro", istanbulname'de "ali".

    ankara devlet konservatuvarı'nda öğrenim gören değerli baritonumuz tuncer tercan, anadolu türküleri üzerinde özel olarak çalışmakta, şan-opera birikiminden yararlanarak oluşturduğu türkü söyleme üslubunu, resital anlayışı içinde, yurt içi ve yurt dışı konserlerinde sergilemektedir."
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap