8 entry daha
  • cavity magnetron teknolojisi ve otomatik atış kontrol sistemlerinden yoksun üçüncü reich'ta hizmet vermiş flak 88 ve kendi alanında dahi en ''belalı'' ve başarılı silah değildir.
    o ünvan 90mm m2'ye aittir.

    almanlar proximity fuze teknolojisinin ne olduğunu savaş bitene kadar tanımlayamamış, teşhis edememiştir. ss ve wehrmacht kuvvetleri onları onları neyin öldürdüğünü bile anlayamadan öldürülmüşlerdir. proximity fuze'li top mühimmatları filipinler savaşına ''hindi avı'' denilecek kadar japon uçağı düşürülmesini sağlamıştır.

    "programlanabilir mühimmat" denen şeyi, dünyaya amerika öğretmiştir.

    proximity fuze kullanan 90mm m2 topunun atış kontrol sisteminin bir parçası olan m3 silah bilgisayarı günümüzdeki üçüncü nesil ana muharebe tanklarındaki balistik bilgisayarlarının atasıdır. bell bilgisayar laboratuvarlarında geliştirilmiştir. atış kontrol sistemleri ve proximity fuze'lerle senkronize çalışan scr-584 radarında kullanılan cavity magnetron teknolojisi; dünyaya yalnızca radarlar, atış kontrol sistemleri ve otomasyonla ilgili yenilikler öğretmemiş, evlerimizde mikrodalga fırınlarının bile öncüsü olmuştur. japonlar da almanlar da bu teknolojilerden yoksundular.

    amerikan proximity fuze'li top mühimmatları ve amerikan 90mm topları britanya üzerinde 2,000'den fazla v1 füzesi imha etmişlerdir. almanların ne olduğunu bile anlayamadığı, savaşın en önemli icatlarından biridir.

    proximity fuze'li topçu mühimmatları yalnızca v-1'leri değil müttefik kontrolündeki antwerp limanına atılan v-2'leri de imha etmişlerdir.

    90mm m2 topçuları antwerp üzerinde 4789 v-1 füzesi imha ettiler.

    baskılı devre kartlarının ilk geniş çaplı kullanımı proximity fuze'lerdir. zaten savaşın sofistike topçu birimlerine sahip olan amerikalılarin en isabetli, en ölümcül topçu birimlerine sahip olmalarını sağlamıştır.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap