4 entry daha
  • bir üniversitenin kampüsü olur. kampüsünün içinde, kapasitesini karşılayacak kadar yurdu olur. bir üniversite öğrencisi, üniversite okumak için tarikat yurtlarına mecbur bırakılmak zorunda kalmaz. bir üniversite öğrencisi, hür ve özgür bir biçimde yaşamını sürdürmelidir. bir üniversite öğrencisinin amacı, yüksek öğretimini devam ettirirken bir yetişkin olmanın gerektirdiklerini öğrenmektir. üniversiteye giden gencin amacı nitelikli birey olabilmektir ve nitelikli birey olmanın yolu da kısıtlanmış dünyanın ötesini görebilmekten geçer.

    bunların herhangi birini engelleyici unsurlar ortaya koyan herkes ya bunu kasıtlı yapıyordur ya da bunu kasıtlı yapıyordur. başka bir seçenek yoktur. tarikat yurtları, bireyi sindirmek ve ölümü gösterip sıtmaya razı etmek için yapılanmışlardır ve öğrencilerin bütün niteliklerine karışırlar. tarikat yurtlarının türkiye cumhuriyeti'nin geleceğinde hiçbir işleri yoktur, bugün de bir katma değerleri olmadığı gibi. il başına iki üniversite açmak için yırtınanlar, üniversiteye gidecek öğrencilerin ihtiyaçlarını göz ardı etmektedirler. çünkü onların derdi üniverisitede öğrenci yetiştirmek değil, niteliğin yerlerde olduğu ülkede nicelikle caka satmaktır. çoğu üniversitenin çoğu bölümünün yeterli elemanı, labaratuarı, malzemesi, araçları bile yok. var olan üniversitelerin de yok, hiç merak etmeyin, kırk kişi iki lab, ortak malzeme kullanıp üniversiteye gereç aldırmak için kırk takla atıyorlar pek çok iyi okulda.

    ben hayatım boyunca, edeceğim küfürün karşısında hiçbir değerinin olmayacağı bir bağlamla karşı karşıya kalmamışım. ben bu çocuğun videosunu izledikten sonra bunu anladım. kimse kusura bakmasın ama ben bu vatansızlarla yurttaş, kardeş falan değilim. çocukları bu durumlara sürükleyen hiç kimsenin bu dünyada yatacak yeri yoktur. bu kadar.

    bu gencin vebalini boynunda taşıyacak olanlara allah uzun ömürler versin. çünkü bu cehennemi son değersiz nefeslerini verecekleri ana kadar yaşamaları gerekiyor.

    ulan aslanı fareye boğdurdunuz ya, alacağınız olsun.
373 entry daha
hesabın var mı? giriş yap