82 entry daha
  • galatasaraylılık ruhunun kulübün kapısından giren herkesi etkisine aldığını gösteren maç.

    galatasaray'ı diğer büyük takımlardan ayıran en büyük özelliği bünyesindeki oyuncuların büyük kısmının galatasaraylı olmasıdır. bir kısmı altyapıdan yetişir bir kısmı genç yaşta takıma katılır. takıma katılan yabancı oyuncular bu ruhtan etkilenip sayısız örneklerini ( zoran simoviç, cevat prekazi, taffarel, popescu, hagi, mondragon, song ve hatta kısa bir süre forma giymesine rağmen kameralara bir kere galatasaray her zaman galatasaray diyen batista ) gördüğümüz şekilde galatasaray taraftarı kıvamına gelir. bütün bunların yanında diğer büyük takımlara büyük ümitlerle gelip bir şekilde başarısız olan oyuncuların galatasaray takımında kendini bulduklarını görüyoruz.

    bu maç sahaya kaptan olarak çıkan ve oyunuyla maça damgasını vuran ayhan akman büyük para ve ümitlerle beşiktaş'a gelmiş başarılı olamamış takas yoluyla geldiği galatasaray takımında galatasaray abileri arasına girmiştir. attığı muazzam gole geç tepki verdik, affetsin. oyunun iki tarafını birden oynayan ideal orta saha oyuncusu kıvamında futbol oynadı, oynuyor. ve ilginç olan beşiktaş takımının bu sene en büyük eksikliği oyunun iki tarafını birden oynayan orta saha oyuncusuydu. hem oyun anlayışı hem kariyer açısından inter'den ayrılıp milan takımının değişmezi olan andrea pirlo'ya benzetmek mümkün. şampiyonluk yolunda en büyük pay sahibi oyunculardan ve türkiye liginin en iyi iki defans oyuncusundan biri olan servet çetin ise hoca hatalarının yan etkisiyle başarısız bir fenerbahçe kariyeri geçirdikten sonra tekrar ayağa kalktı. bazen gençleri azarladı bazen sakat sakat sahaya çıktı. nihayetinde her galatasaray taraftarının sahada görmekten memnun olduğu bir oyuncu oldu. ( fenerbahçe savunmasını bu sene en çok zorlayan oyuncunun edu olması da ilginç )

    fatih terim uefa kupası yolunda ilerlerken galataraylılık ruhuna dair; "o ruhu oluşturan bu sahada gördüğünüz oyunculardır" mealinde bir söz söylemişti ne mutlu o ruh hala sahaya çıkıyor, formayı giyen herkesi etkisi altına alıyor.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap