417 entry daha
  • bugün (6 ocak) ölümünün 10. yıl dönümü olan rahmetli sanatçı. oyunculuk yeteneğimi ilk keşfeden kişi kendisidir.

    zamanında çektiği ama sanırım hiçbir yerde yayınlanmayan zordayım isimli film miydi dizi miydi? net hatırlamadığım bir yapımda figüran olarak bir sahnede beni oynatmıştı.

    bu yapımın birçok sahnesini de benim yaşadığım şehirde/semtte çekiyorlardı. okuldan dönerken (ortaokul veya lise bunu da net hatırlamıyorum) meraklı bir öğrenci olarak sırtta çantayla seti izliyorum. basit bir sahne çekiliyor ama angut oyuncular (kim olduklarını hatırlamıyorum. pek ünlü isimler degillerdi yoksa benden kaçmaz) bu basit sahneyi bile çekmeyi beceremiyorlardı. azer bülbül önceleri çok sakin bir tavırla anlatıp duyuyordu ama bu aptallar rahmetliyi resmen delirtmek için ellerinden geleni yapıyorlardı. adam sinirleniyor ama yine de belli etmemeye çalışıyordu. sonra bir şekilde bu sahneye birkaç figüran gerekti. klasik olarak orada duranlar arasından 2-3 kişi seçti. bunlardan biri de bendim işte. gittik sahnemizi oynadık. hakkını da verdik tabii. yaş o zamanlar 13-15 civarı :). daha sonra çekimin bitiminde geldi, bize teşekkür etti ve gitti.

    birkaç gün sonra ekipten arkadaşlarıyla birlikte semtteki bir asker gecesine geldi. tesadüfen ben de oradayım. o dönemler asker geceleri düğün gibi önemli bir olaydı. neyse azer bülbül geldi orada gençlerle, bizlerle halay çekti, davetlilerle sohbet etti, fotoğraf çekindi vs vs. çok şaşırmıştım. televizyonda görünce azer bülbül için "bu ne ya" falan derdik. o dönem semtte 2-3 hafta denk geldiler bize. nedense çok mütevazi göründü gözüme. diğer arabesk sanatçılar gibi değil de daha halktan biri gibiydi sanki.

    biraz önce ölüm yıl dönümü olduğunu sosyal medyada gördüm. zaman ne kadar da hızlı akıp geçiyor inanılır gibi değil. bu bağlamda zamanın bu kadar hızlı akıp gitmesi beni korkutmaya yetti açıkçası. azer bülbül'ün öldüğüne dair dönen haberler daha dün gibiymiş gibi geliyor bana. meğer 10 yıl geçmiş. şaka gibi.

    arabesk müziği genel olarak sevmem ama birkaç tane güzel şarkısı vardı. hakkını yememek gerekiyor. yalnız değilsin azer bülbül. biz de başaramadık. allah rahmet eylesin.
87 entry daha
hesabın var mı? giriş yap