4332 entry daha
  • bu ülkede çağdaşlık adı altında muhafazakar kesim dışlandı. okullara alınmadı. 2014 yılı üniversite mezunuyum ve benim dönemimde bile üniversite kapısının orda bir barakada kadınlar kafasına peruk falan takıyordu. kafasında örtü var diye zorla kürsüden indirildi. ikna odaları kuruldu. 28 şubat yaşandı. iltica denen bir kavram ve sonrasında daha da dışlanan bir kesim.

    ne mi oldu zamanında kamu otoritesi tarafından ezilen muhafazakar kesim özellikle 28 şubat sonrası radikalleşti. bu tarz cemaatler tarikatlar kendileri için olumlu etkenlerinde yardımıyla hızla büyüdü. tekrar dışlanmamak için devlete sızdılar bu kendiliğinden olmadı. nasıl bu kadar kolay olduğunu benim söylememe gerek yok...

    ülkenin başına bunlar geldiyse en büyük sorumlusu zamanında hukuksuz bir şekilde muhafazakar kesimi dışlayan hatta soykırıma maruz bırakan sözde aydın kesimdir. bir insan eşi başörtü takıyor diye ordudan atılır mı yahu. saçmalığa bakın.

    yüzde 36 enflasyon açıklandı. normal dinamikleri olan bir ülkede 50 kere iktidar değiştirir. ama muhafazakar kesim seçmeni anlattığım nedenlerden dolayı öyle kemikleşti ki (artı medya ) mevcut iktidar yüzde 30 en az oy alıyor. ittifakla 40 45 hala olabilir.

    yukarıda anlattıklarım madalyanın diğer yüzü. o nedenle şahsi görüşüm her zaman insan haklarının ön planda tutulması. mücadele edilecekse hukuka uygun edilmeli. çünkü zamanında yapılan hukuksuzlar neleri meydana getiriyor yukarda bir örnek verdim.

    fetö soruşturmaları kapsamında bir buçuk milyondan fazla insan soruşturma geçirdi. ihraçlar vs. yapılan yargılamaların silahlı terör örgütü üyeliğinden yapıldığını düşünürsek bu gerçekten mantıktan uzak bir rakam. hukuktan epey uzaklaşıldığını aklı başında çoğu hukukçu, siyasi söylüyor zaten. başta mücadele eden iktidar çevreleri bile mağduriyetleri kabul ediyor. bununla alakalı sosyal medyada mücadelede hakkaniyete aykırı görülen konularla alakalı saraya rapor sunuldu haberleri bile gördüm. anlaşılan o ki yine bir şeylerle insan haklarından hukuktan uzaklaşarak mücadele edildi. şu an sorunu çözmüş ya da baya azaltmış görünebiliriz ama yıllar sonra ortaya çıkacak daha büyük sorunların habercisidir bu.

    (bkz: tarih tekerrürden ibarettir)

    şu an gündemimizde olan çoğu sorun aslında yıllar önce yapılan hataların sonucu değil mi zaten.
329 entry daha
hesabın var mı? giriş yap