4 entry daha
  • bi gün ben yine bi şeylerle ilgilenirken ve arkada spotify çalarken, benim liste bitmiş olacak ki daha önce hiç dinlemediğim bi şey çalmaya başladı. çok hoşuma gitti, neymiş bu şarkının adı dedim ama japonca yazdığı için hiçbir şey anlamadım. favorilere ekledim. bugün favorilerimdeki şarkıları dinlerken fark ettim tekrardan. merak edip birazcık araştırdım.

    şarkıcı, besteci, söz yazarı ve piyanist olan yumi hanım 1954 doğumluymuş. 70'li ve 80'li yıllarda oldukça popülermiş. albümlere bakılırsa çok üretken biri. hala da devam ediyor.
    kurcalamaya devam ederken studio ghibli ile çalıştığını da öğrendim. her şey japonca olduğu için şarkıları bulmam biraz zor oldu.

    majo no takkyuubin (kiki's delivery service) trailer videosunda 1975 yılında yaptığı bi şarkısı var. kiki's delivery service trailer
    kiki's delivery service - if i've been enveloped in tenderness
    spotify

    aynı filmde bi şarkısı daha var.
    rouge no dengon
    spotify

    spotify'daki japonca isimleri koplayıp çevirememek benim beceriksizliğim mi bilmiyorum ama hangi şarkının hangi filmde geçtiğini bulmak için biraz uğraştım. içimden bi ses fena amelelik yaptığımı söylüyor ama bakalım. devam ediyorum.

    kaze tachinu (the wind rises) filminde de 1973 yılında yaptığı bir şarkısı kullanılmış.
    hikoukigumo
    spotify

    ben rastgele dinlediğim şarkılarının hepsini çok sevdim. en başta bahsettiğim kendisini keşfetmemi sağlayan şarkısı da şu
    ne yazık ki ismi ne anlamıyorum. bu da bi yerde bi filmde çalıyor mu onu da bilmiyorum. paydos verdim artık. daha sonra öğrenirsem eklerim.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap