2 entry daha
  • carl jung tarafından yaklaşık bir asır önce, freud'un rahatsız edici düşüncelerin kaynağı olarak zihnin bilinçdışı yönleri fikrine yanıt olarak, bilinçaltımızda depolanan ve herkesin bilinçaltında aynı olan birçok bilgi anlamında kullanılmıştır.

    jung, kolektif bilindışını, kültürlerdeki bariz çeşitliliğe rağmen evrensel olarak tüm insanlık tarafından paylaşılan düşünce kalıpları, kavramlar veya fanteziler olarak tanımladı. yani hepimizin belirli fikirler, fanteziler ve kavramlarla doğmamız, doğuştan gelen, öğrenilmemiş, ancak bizim için tamamen doğal bir psikolojiye sahip olduğumuz fikri...

    kolektiftir” çünkü her insan bu inşa edilmiş sosyal yapıları paylaşır ve “bilinçsizdir” çünkü bir arketip ile bilinçli olarak bağlantı kuramaz ve anlayamayız. kolektif bilinçdışı bize rehberlik etmek için beynimizde gelişen ve miras aldığımız içgüdüsel plandır.

    yalnız kolektif bilinçdışı, bir popülasyonda ortak olan inanç ve değerlerin bir toplamını belirtmek için kullanan sosyolog émile durkheim'ın "kolektif bilinç" kavramı ile karıştırılmamalıdır.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap